Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü, Cern Bilim Yolculuğunda

Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü, dünya okulu vizyonuyla öğrencilerine yönelik Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Seyahatiyle kültürel gezi düzenledi.

Eğitim 24.04.2024 16:31:00 590 0
Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü, Cern Bilim Yolculuğunda

Büyük patlama, kara delikler, atom altı parçacıklar gibi konulara ilgi duyan öğrencileriyle çıktıkları CERN seyahatinde öğrenci ve öğretmenler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İsviçre ve Fransa sınırında Türk Bayrağı açtılar.

Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü, yerinde ve görerek eğitim amacıyla müfredatlarına ekledikleri kültürel gezilerle öğrencilerinin eğitim süreçlerine katkıda bulunuyor. 

Öğrencilerini 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış, dünya vatandaşı bireyler olarak yetiştiren bir okul misyonuyla eğitim öğretim veren Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü, 22-27 Nisan 2024 tarihleri arasında Dünya’nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan CERN gezisini öğrenci, velileri ve öğretmenleriyle gerçekleştirdi. 

Öğrenciler, gezi öncesi Danışman ve Fizik Öğretmenleri Çiğdem Arslan öncülüğünde Parçacık Fiziği İlgi Testi’ni Easy Quiz üzerinden gözetmen öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirdiler. Bu sayede öğrencilerini geziye katılmadan önce hem ilgilerini değerlendirmek, hem de gezi öncesi atom altı parçacıklarla ilgili kısa bilgiler edinilmesi sağlandı. 

Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüs Müdürü Ersin Ergen, bilim dünyasının en önemli merkezi olan CERN gezisinin öğrencilerinin ufkunu açacağı kültürel bir gezi olduğunu söylerken, şu açıklamayı yaptı:

“Öğrencilerimizin ufkunu açacağı, kariyer yolunda fikir edinebilecekleri, bilimsel ve kültürel içerikli, öğrencilerimize yurt dışı deneyimi yaşatacağımız, Dünyanın en büyük bilimsel merkezinde deneyler yapıp gözlem yapabilecekleri, bilim insanları ile tanışacakları ve unutulmaz tecrübeler elde edecekleri bu gezimiz aynı zamanda öğrencilerimizin bir dünya vatandaşı olma yolunda önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Tüm öğrencilerimize bilimin aydınlık yolunda ilerleyecekleri bir eğitim öğretim hayatı dilerken, gezimiz sonrası edindikleri bilgileri bizlerle paylaşmaları için şimdiden sabırsızlanıyoruz.” 

Ersin Ergen, gezi akışıyla ilgili olarak da, “Öğrencilerimiz, gezi boyunca Fransa ve İsviçre ülkelerini ziyaret ederek, uğrayacakları Stuttgart Şehrindeki Mercedes-Benz Müzesi ile de kültürel bir yolculuğa çıkacaklar. Bu sayede öğrencilerimiz bu gezi ile birlikte hem dünya ülkelerinin dillerini yakından keşfedecek, hem de İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan CERN müzesini gezme fırsatı yakalayacaklar.” dedi.

İsviçre sınırında 23 Nisan’ı kutladılar

Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü ortaokul ve lise öğrencileri 22 Nisan günü çıktıkları CERN gezilerinde 23 Nisan günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını İsviçre ve Fransa sınırında Türk Bayrağı açarak gerçekleştirdiler. 

Milli değerlerine bağlı bireyler yetiştirmenin önemine vurgu yapan Kampüs Müdürü Ersin Ergen, şunları ifade etti:

“Bilimin ışığında yetiştirdiğimiz aydınlık yarınlarımız olan evlatlarımızın milli değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesi bizler için en önemli hususlardan biri. Öğrenci ve öğretmenlerimiz, çıktıkları CERN gezisinde 23 Nisan Günü, İsviçre ve Fransa sınırında Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı da kutlamayı unutmadılar. Öğrencilerimiz İsviçre ve Fransa sınırında açtıkları Türk Bayrağı ile milli duygularımızı kabarttılar. Bu duygu ve düşüncelerle öğrenci ve öğretmenlerimi tebrik ediyor, öğrencilerimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” 

Bahçeşehir Koleji Ünye Kampüsü ortaokul ve lise öğrencilerinin 22-27 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen kültürel gezileri 27 Nisan’a kadar çeşitli ziyaret ve etkinliklerle devam edecek. 

Ünye KENT Haber 


  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Ordu

04.05.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:08
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593