ARİF TAKICI


Sayın Hilmi Güleri Çok İş Bekliyor

Güncel


Ordu büyük şehir olduktan sonra elbette büyük şehir olmaya mahsus birçok iş yapılmıştır. 

 Peki, beklentileri karşılayacak kadar yapılmış mıdır? İşte burada kendi cevabımdan ziyade Ordu merkez ilçe dışındaki ilçelerde yaşayanların gözlem ve  ifadelerinden  baktığımda evet cümlesini kullanmakta zorlanmaktayım. 

  Zira başta Ünye olmak üzere hizmet paylaşımı noktasında yakınmaların olduğu tabloyu yok saymak, deve kuşu misali mümkün gözükmemektedir. 

  Yapılması istenen taleplere kulak tıkamak,   ya da onları ötelemek, beklentileri gereksiz istekler kılmıyor. 

 İlk başta Ordu Büyük şehir Belediyesi Ordu merkezli hizmeti önceliyor, hizmette diğer ilçelerin önceliklerini önemsemiyor algısını değiştirmek için adım atmakla işe koyulmalıdır Sayın Hilmi güler.  

   Hilmi Gülerin merkez dışında el atması gereken çok konu vardır. 

Kırsal kesimdeki kaleler, tarihi mezarlar, su değirmenleri, mağaralar, doğal güzelliklerle bezenmiş köy yaşamı kültürü ve yöresel yemeklerin turizmin canlanmasına mahsus öne çıktığı çalışmaların yapılması önemsenmelidir. Bu konuda Ünye Turizm Dernek Başkanı Adnan Sobi’nin tecrübelerinden faydalanmak yerinde olacaktır. 

  Çaybaşı İlküvez’de depolanan, ancak zaman zaman ulusal medyaya yansıyan kronikleşmiş sorunların en kısa zamanda çözülmesi, Sayın Gülerin öncelikleri arasında olmalıdır. 

  Evet, orada zamanla protestoların yapılmasında belki iddia edildiği gibi belli siyasi grupların olayı provoke etme iddiasının doğru olduğunu varsaysak bile, bu bizi orada herhangi bir sorunun olmadığı sonucuna götürmez… Dolayısıyla, Sayın Gülerin bu konudaki şikâyetlere kulak verip meselenin halli ile ilgili çalışmaları bir an evvel başlatması elzemdir. 

  Orduda kırsal kesimdeki yol sorunlarını çözmek, çok fazla köy yolu olması sebebiyle gerçekten zor olmaktadır.  

Köz merkezli yerleşimlerden ziyade herkesin kendi bahçesine yol yapma isteğinin, yol ağının çok karmaşık olmasına sebebiyet verdiğini biliyoruz. 

  Karşılıklı diyaloglarla açılan bu yollar, bazen arazi sahiplerinin meseleye makul yaklaşmayıp birkaç ocak fındığın kesilmesine müsaade etmemesi yüzünden dar kalmaktadır. 

 Bu durum ise köyde düğün, cenaze gibi kalabalıkların olduğu zamanlarda zorluklara sebebiyet vermektedir… Geçenlerde bir köye arkadaşımın mevlit merasimine gittim… Aracımı çevirmek,  davet yerinden çıkmak için o serin havada bile ter döktüm, davet yerinden çıkmam uzun zamanımı aldı. Dolayısıyla, bu durumdaki yolların genişletilmesi ile ilgili olarak Büyük şehir yönetimi ve Muhtarlar işbirliği yapmalıdırlar. 

 Sayın Hilmi Güler’in öncelikle Fatsa ve Ünye’de, sonrada diğer gerekli ilçelerde dolmuş hatlarını halk otobüsü sistemine dönüştürmesi gerekmektedir. Madem büyük şehiriz, bu meselenin acilen halledilmesi büyük şehir olmanın öncelikli gereklerindendir. Ünye ve Fatsa kasaba mıdır ki hala şehir merkezinde halk otobüsü bulunmasın? 

  Büyük şehir belediyesinin Ünye’nin sahilindeki kaldırımlarda yaptığı bisiklet yolu kavram kargaşasına ve beklenmedik kazalara yol açmaktadır… Örneğin benim komşum bir gencin kaldırımda bisikletiyle kendisine çarpması yüzünden bir aydır topallayarak yürümektedir. 

 Ünye çevre ve insan hakları Dernek Başkanı Sayın Serdar Eroğlu da bu soruna dikkat çekmiştir… Sayın Başkanın konuya dair uyarılılarına kulak verilmelidir… Aksi takdirde bu durumun istenmeyen, beklenmeyen sorunların meydana gelmesine sebep olacağı aşikardır. 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593