Platform sözcüsü Serap Ersöz, dere yatağındaki kirlilik sorunu çözülmeden üst kısma beton dökülerek yapılan süsleme çalışmalarının doğru bir yaklaşım olmadığını savundu.
Ünye'de çevre hassasiyeti taşıyan sivil toplum kuruluşları, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Yalı mevkiinde bulunan Derebaks ve çevresinde başlattığı düzenleme çalışmalarına yönelik itirazlarını dile getirdi.
Ünye Çevre Platformu üyeleri, çalışmaların yürütüldüğü alanda bir araya gelerek projenin önceliklerini eleştirdi.
"Kirlilik göz ardı ediliyor"
Ünye Çevre Platformu adına açıklamalarda bulunan Serap Ersöz, dere yatağından akan evsel atıklara ve lağım sorununa dikkat çekti.
Mevcut kirlilik sorunu çözülmeden üst yapıda görsel düzenleme yapılmasının gerçek sorunları örtbas etmek olduğunu ifade eden Ersöz, belediyenin önceliğinin temizlik olması gerektiğini vurguladı.
"Beton dökerek çalışmaları hızlandırdılar"
Ersöz, bölgedeki çalışmaların bayram arifesinde hız kazandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Derebaks'ın altından akan lağıma, evsel atıklara rağmen belediyemiz buranın üstünü süsleme derdine düştü. Bugün gelerek beton döküp çalışmaları daha da hızlandırdılar. Arefe gününde birçok çocuk bayramlık alamazken, belediyemiz lağım akan Derebaks'ı süsleme ve birilerine kaynak aktarma gayretinde. Bu yaklaşımı kabul etmiyoruz."
Çevresel kaygılar dile getirildi
Platform üyeleri, dere yatağındaki ekolojik dengenin korunması ve kirliliğin kaynağında kurutulması çağrısında bulunurken, sadece görsel iyileştirmelerin kalıcı çözüm üretmeyeceğini belirtti.
Belediye ekiplerinin bölgedeki betonlama ve çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor.
Ünye Kent / Yücel Arslanteke