Menü Ünye Kent Gazetesi
Tarih: 11.03.2026 17:13
İzne gitmek yerine çatışmaya koşan şehidin adı okulda yaşayacak

İzne gitmek yerine çatışmaya koşan şehidin adı okulda yaşayacak

Facebook Twitter Linked-in

Ordu'nun Altınordu ilçesinde eğitim veren Karşıyaka Ortaokulu'nun adı, düzenlenen törenle "Şehit Bilgin Çelenk Ortaokulu" olarak değiştirildi.

Vali Muammer Erol ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, şehidin özgeçmişi ve kahramanlık hikayesi katılımcıları duygulandırdı.

İzin kağıdı cebindeyken şehadete yürüdü

Törende okunan özgeçmişinde, Şehit Bilgin Çelenk'in 11 Mart 1994 tarihinde sergilediği kahramanlık vurgulandı. 

Ağrı Doğubayazıt'ta vatani görevini yaparken 10 günlük izne ayrılan ve otobüs biletini dahi alan Çelenk'in, birliğinden ayrılacağı sırada arkadaşlarının pusuya düşürüldüğünü öğrenince izne gitmekten vazgeçerek çatışma bölgesine gittiği ve burada şehit düştüğü hatırlatıldı.

"Her ders zili şehidimizin hatırasını yaşatacak"

Şehidin kardeşi Uğur Çelenk, törende yaptığı konuşmada aile adına gurur ve hüznü bir arada yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bir insanın adı bir okulda yaşadıkça aslında o insanın hatırası da yaşamaya devam eder. Burada okuyacak her öğrenci, çalacak her ders zili ve kazanılacak her başarı; şehidimizin adını yaşatacaktır. Bu düşünce bizler için hem büyük bir teselli hem de onur kaynağıdır."

Şehit köşesi dualarla açıldı

İl Müftü Yardımcısı Burhan Al tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından, okul bünyesinde oluşturulan "Şehit Köşesi"nin açılışı gerçekleştirildi. 

Vali Muammer Erol, şehit ailesi ve protokol üyeleri, açılış kurdelesini keserek köşeyi inceledi.

Programa Vali Erol'un yanı sıra; Altınordu Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Erkuvum, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Nurettin Korkmaz ile şehidin yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ünye Kent / Haber Merkezi 




Orjinal Habere Git
İzne gitmek yerine çatışmaya koşan şehidin adı okulda yaşayacak İzne gitmek yerine çatışmaya koşan şehidin adı okulda yaşayacak
— HABER SONU —