Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e durumu ilettiğini belirten Şanlıtürk, "Ordu sosyal patlamaya doğru gidiyor. 11 ayda 50'nin üzerinde insan intihar etti" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını eleştiren ve Ordu'daki ekonomik durgunluğun "pandemi döneminden bile kötü" olduğunu savunarak, kentteki intihar vakalarına dikkat çekti.
"Bu parayla geçinmek mümkün değil"
Emeklilerin serzenişine yüzde 100 katıldığını ve altına imzasını attığını vurgulayan Şanlıtürk, 2023 yılında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin teklifini hatırlatarak, şunları söyledi:
"Biliyorsunuz 2023 yılında Genel Başkanımızın 'Kök maaşa 8 bin TL seyyanen zam yapalım' önerisi vardı. O zaman en düşük maaş alacak olan da 22 bin lira alıyordu. Ancak o dönem Mehmet Şimşek ikna edilemedi, Sayın Cumhurbaşkanımıza da çıkıldı ama sonuç alınamadı."
EYT düzenlemesiyle hazine üzerindeki yükün arttığını kabul eden, ancak bunun düşük maaşlara mazeret olamayacağını vurgulayan Şanlıtürk, "Bu parayla geçinmek mümkün değil. İnsanlarımızın serzenişine katılıyorum. Bütçe görüşmelerinde de bunu dile getirdik, bir an önce düzeltilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
"11 ayda 50 kişi canına kıydı"
Ordu özelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara değinen Şanlıtürk, 12 Nisan'da yaşanan zirai don afetinin fındığı vurduğunu, bunun da şehri sosyal bir bunalıma sürüklediğini söyledi.
Durumu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Tarım Bakanı'na ilettiğini belirten Şanlıtürk, "Sayın Bakanım, biz sadece fındıktan geçimini sağlıyoruz dedim. 11 ayda 50'nin üzerinde insan intihar etti. Şehir sosyal bir bunalama, sosyal patlamaya doğru gidiyor." açıklaması yaptı.
"Pandemiden daha kötü durumdayız"
Fındık üreticisinin cebinde para olmayınca şehir esnafının da bittiğini vurgulayan Şanlıtürk, "Fındık yoksa köylü köyünden inip alışveriş yapmazsa esnaf ticaret yapamaz. Esnaf zor durumda. Şu an pandemi döneminden daha zor durumdayız" diyerek ekonomik krizin boyutunu özetledi.
Ünye Kent / Haber Merkezi