Ordu Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri yoğun kar yağışına karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Araç filosuna eklenen yeni araç ve iş makineleriyle sahadaki gücünü artıran ekipler, özellikle yüksek rakımlı ilçelerde etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için görev yapıyor.
Kent genelinde ortalama kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı Ordu'da, 417 araç ve iş makinesi ile 600 personel karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler, yürütülen çalışmalar kapsamında kapalı mahalle ve grup yollarını ulaşıma açarken, önceliği hasta ve cenaze hizmetlerine veriyor. Bu kapsamda ekipler, 1 gün içerisinde 692 mahalle yoluna müdahale ederek ulaşımı sağladı.
168 hasta hastaneye ulaştırıldı, 58 cenazeye hizmet verildi
Karla mücadele çalışmalarıyla birlikte sağlık ve cenaze hizmetlerini de sürdüren ekipler, bir günde 168 hastanın sağlık kuruluşlarına güvenli şekilde ulaşımını sağladı. Aynı gün içerisinde vefat eden 58 vatandaş için de cenaze hizmeti verildi.
Yüksek rakımlı ilçelerde kar kalınlığı 2 metreye ulaştı
Ordu'yu beyaza bürüyen kar yağışı, özellikle yüksek rakımlı ilçelerde yaşamı olumsuz etkiliyor. Akkuş ve Kabadüz ilçelerinde kar kalınlığı 2 metreye ulaşırken, Mesudiye, Perşembe, Gölköy, Gürgentepe, Ulubey ve Aybastı ilçelerinde ise kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bildirildi.
Zorlu hava koşullarına rağmen ekipler, kent genelinde yolların açık tutulması ve vatandaşların temel ihtiyaçlara ulaşabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Ünye Kent / Haber Merkezi