Menü Ünye Kent Gazetesi
Tarih: 18.03.2026 17:26
Torun’dan Altınordu TOKİ projesine ilişkin 'belirsizlik' eleştirisi!

Torun’dan Altınordu TOKİ projesine ilişkin 'belirsizlik' eleştirisi!

Facebook Twitter Linked-in

ancak ortada ne kesinleşmiş bir arsa ne de inşa edilmiş bir konut var" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, Altınordu'da ki TOKİ projesinde yaşanan yer değişikliği ve kamulaştırma tartışmalarını gündeme taşıdı. 

Vatandaşlara yapılan acele kamulaştırma tebligatlarına rağmen sürecin şeffaf yürütülmediğini savunan Torun, projenin "deneme-yanılma" yöntemiyle yönetilemeyeceğini vurguladı.

"Heyelan riski varsa neden kura çekildi?"

Projenin başlangıç aşamasında planlanan arazinin heyelan riski taşıdığı gerekçesiyle iptal edildiği yönündeki iddialara değinen Torun, şunları kaydetti: 

"Başlangıçta belirlenen arazinin heyelan riski nedeniyle iptal edildiği, Eskipazar ve Karacaömer mahallelerinde yeni yer arandığı ifade ediliyor. Buna rağmen bazı kaynaklar Öceli Mahallesi'nde ısrar edildiğini söylüyor. Vatandaşın aklındaki sorular nettir: Heyelan riski varsa bu proje neden kura aşamasına kadar getirildi? Kamulaştırma yapılan alan neden değiştirildi?"

"Vatandaşın umuduyla oynanmamalı"

Sürecin mali ve hukuki boyutuna dikkat çeken Seyit Torun, projenin plansızlık kurbanı olduğunu ileri sürerek şu değerlendirmelerde bulundu: 

"İnsanların yıllarca biriktirdiği paralarla umut bağladığı bir proje, bu şekilde belirsizliğe terk edilemez. Deprem bölgesinde dahi konut projelerinin nasıl aksadığını, eksik yürütüldüğünü hepimiz gördük. Aynı anlayışın burada da sergilenmesi endişe vericidir. Vatandaştan toplanan paraların akıbeti nedir? Yeni proje alanı neresidir ve hangi aşamadadır?"

Yetkililere şeffaflık çağrısı

Sürecin bir an önce netliğe kavuşturulması gerektiğini ifade eden Torun, yetkililerin sorumluluk alarak kamuoyuna açık ve net bir açıklama yapması çağrısında bulundu.

Torun, dar gelirli vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Ünye Kent / Haber Merkezi 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —