Hizmet TV ve Şahane Radyo'da yayınlanan Kentin Sesi programında konuşan Başkan Tavlı, Ünye'nin yalnızca turizmle değil; OSB, tarım destekleri ve üniversite yatırımlarıyla dört ayak üzerinde geliştiğini vurguladı.
OSB'de yüzde 70 tamamlanma oranına ulaşıldığını, turizm yatırımlarının karşılık bulduğunu ve yeni fakülteyle kampüs hedefinin şekillendiğini açıklayan Tavlı, Ünye'nin hem bugünü, hem yarını için güçlü adımlar atıldığını söyledi.
2026 yılına da aynı kararlılıkla girdiklerini belirten Başkan Tavlı, "Hemşehrilerimizle omuz omuza, Ünye'yi her alanda büyütmeye devam edeceğiz" mesajı verdi.
Hizmet TV stüdyolarında, Şahane Radyo 91.1 frekansında ve Ünye Kent Gazetesi'nin Facebook ile YouTube hesaplarında yayınlanan "Kentin Sesi" programına konuk olan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, hem geride kalan yılı değerlendirdi, hem de Ünye'nin geleceğine dair önemli mesajlar verdi.
Gazeteci ve Radyo Programcısı Ali Öztürk'ün sunduğu programda konuşan Başkan Tavlı, "Ünye'yi geleceğe taşıyan bir yılı geride bıraktık" sözleriyle 2025'in ilçeye kazandırdığı değerleri özetledi.
"2025 Ünye için önemli kazanımların sağlandığı bir yıl oldu"
Belediye başkanlığındaki ikinci dönemini sürdüren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 2025 yılında hayata geçirilen yatırımlar ve tamamlanan projelerle Ünye'nin her alanda gelişimini sürdürdüğünü ifade etti.
Geride bırakılan yılın ilçeye değer katan çalışmalarla geçtiğini vurgulayan Tavlı, şu ifadeleri kullandı:
"2025 yılında ilçemiz adına çok önemli kazanımların sağlandığı; sosyal, kültürel ve tarihi yönleriyle dikkat çeken bir kent kimliğinin daha da güçlendiği bir süreci hep birlikte yaşadık. Ünye'yi geleceğe taşıyan bir yılı geride bıraktık."
Altyapı, yollar ve şehir estetiğinde kapsamlı hamleler
Başkan Tavlı, 2025 yılı boyunca doğalgaz çalışmaları, altyapı yatırımları, yol düzenlemeleri ve şehir estetiğini güçlendiren uygulamaların hayata geçirildiğini belirtti.
Yaşam kalitesini artırmaya yönelik birçok hizmetin tamamlandığını kaydeden Tavlı, Ünye'nin daha modern ve yaşanabilir bir şehir olma hedefiyle emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi.
Stratejik projelerde kritik eşik aşıldı
Ünye'nin ekonomik ve sosyal gelişimine ivme kazandıracak projelerde önemli mesafeler alındığını ifade eden Tavlı, Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere Ünye-Akkuş-Niksar Yolu gibi stratejik yatırımlarda kritik bir aşamaya gelindiğini vurguladı.
Bu projelerin istihdama, üretime ve bölgesel kalkınmaya güçlü katkılar sağlayacağını ifade eden Tavlı, Ünye'nin sadece bugünü değil, geleceğinin de planlandığını belirtti.
Başkan Tavlı: Sadece turizm değil, planlı bir şehir inşa ediyoruz
Programda Gazeteci Ali Öztürk, Ünye'nin uzun yıllardır "sanayi mi, eğitim mi, turizm mi?" tartışmalarıyla gündeme geldiğini belirterek, Batıpark, Panorama Restoran, Ünye Kalesi, At Hanı ve sosyal tesislerle birlikte turizm şehri Ünye söyleminin güçlendiğini ifade ederek, Başkan Tavlı'nın değerlendirmesini istedi.
Başkan Tavlı, turizm yatırımlarının planlı bir vizyonun sonucu olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Sadece o boyut görünürse yanlış olur. Biz Ünye'nin Karadeniz'in incisinin turizmden yeterince nasibini almadığını düşünüyorduk. Çünkü Ünye'ye geldiğinizde ne yapacaksınız, nereyi gezeceksiniz, nasıl vakit geçireceksiniz. Şimdi bunların sorularının bir defa cevabı oluşturulmalı."
Tanıtımın altyapı olmadan anlamı olmayacağını vurgulayan Tavlı, şu ifadeleri kullandı:
"Bu cevap oluşturulmadan yapacağınız tanıtımların, reklamların hiç birinin bir anlamı olmayacak. Neden? Reklamda var ama şehre geldiniz yok. Vatandaşı en fazla bir defa kandırırsınız."
"Reklam yapmadan ziyaretçi geliyor"
Turizm yatırımlarının karşılığının alındığını vurgulayan Tavlı, Ünye'nin artık sosyal medya paylaşımlarıyla dahi ziyaretçi çektiğini belirterek şöyle konuştu:
"Ama bugünkü yapılan çalışmalarla beraber reklam bile yapmadan, vatandaşların durum paylaşımları ile Ünye'nin ciddi anlamda dışarıdan ziyaretçi almaya başladığına şahit oluyoruz."
OSB'de yüzde 70 tamamlandı, genişleme başladı
Sanayi yatırımlarına da değinen Tavlı, Ünye Organize Sanayi Bölgesi'nin 40 yıl boyunca konuşulan bir mesele olduğunu belirterek, önemli bir noktaya gelindiğini şu açıklamayla ifade etti.
"Turizm amaçlı eve ciddi anlamda bir gelişim gösteriyoruz ama sanayi anlamında da bir gelişim gösteriyoruz. Sadece turizm ayağı üzerine oturmuş bir şehri geliştirmiyoruz. 40 yıl konuşulan bir OSB'yi Ünye'de hayata geçirerek düzenli ve planlı bir sanayinin de oluşmasını dönemimizde ve sürecimizde alan açtığımızı, katkı sağladığımızı ve sonuca geldiğimizi belirtmek istiyorum."
OSB'de fabrikaların yüzde 70'inin sona yaklaştığını belirten Tavlı, kısa süre içinde tamamının üretime ve istihdama hazır hale geleceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Başlanmayan fabrikalarda başlayıp 2 yıl içinde tamamı istihdama hazır bir vaziyete gelmiş bir hali ile hem ülke ekonomisine, hem istihdama, hem de ihracata katkı sağlayan bir OSB'mizin hayata geçmiş olduğunu tamamlanmış halini göreceğiz."
Ayrıca mevcut alanın genişletilmesi ve yeni lokasyonlar için çalışmaların başlatıldığını da ifade etti.
Eğitimde yeni fakülte ve kampüs hedefi
Eğitim yatırımlarına da değinen Başkan Tavlı, eski havaalanı alanında üniversiteye yapılacak yeni fakülte binası için 3 bin metreküp beton desteği verdiklerini açıkladı.
Bu yatırımın Ünye'de ikinci fakülteyi ve ilerleyen süreçte bir kampüsü beraberinde getireceğini belirten Tavlı, genç nüfusun şehir için önemine dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:
"Ünye olarak turizm, orada varız. Allah'a şükürler olsun sanayide de varız. Tarımda da üreticilerimiz ürünlerine ve bahçelerine sahip çıkmakta, bizde yanlarında olduğumuzu belirttik. Eğitim boyutunda da eski havaalanı olarak ifade ettiğimiz alanda üniversite alanımıza yapılacak yeni binada 3 bin metreküp betonun tamamını biz orada yapılacak olan fakülte binasına söz verdik. Hemşerilerimizde diğer katkıları sağladığında Ünye'de ikinci bir fakültenin, MYO'ların toplandığı ve aynı zamanda yarın bir kampusun oluşmuş haline çıkacağı bir çalışmanın nüvesini de atıyoruz. Yani proje bitti, eğer imkan olursa bu yılbaşına kadar orada da ikinci fakültenin temelini atarak kısa bir zaman dilimi içinde de bitirip, aynı zamanda eğitim şehri olarak oradaki yerimizi de almak istiyoruz. Çünkü gençlik varsa bir şehirde ışıklar gece 12:00'ye kadar yanıyor. Hem kültürel anlamda, hem ekonomik anlamda, şehrin gelişimine katkı sağlayacak eğitim boyutunu da işin içine katarak şehri dört ayak üstünde gelişimini sağlayacak bir anlayışla hareket ediyoruz. Yani bir alandan değil dört alandan şehrin gelişimini sağlamaya çalışıyoruz."
"2026'da da hemşehrilerimizle omuz omuzayız"
Yeni yıla ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Tavlı, 2026 yılında da aynı azim ve kararlılıkla çalışacaklarını belirterek şunları söyledi:
"İnşallah yeni yılda da aynı azim ve gayretle, çok sayıda yeni hizmet ve projeyi kıymetli hemşehrilerimizle buluşturacağımız bir yılı hep birlikte yaşayacağız."
Mesajının sonunda vefat eden vatandaşları anan Tavlı, 2026 yılı için sağlık, huzur ve hayır temennisinde bulundu.
Ünye Kent / Yücel Arslanteke