Turkcell Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden Ünye Kadın Spor Kulübü ligin ilk 14 haftasından hakem hatalarından dolayı 10 puan kaybettiklerini ifade ederek hakem hatalarına isyan etti.
-"14 haftalık periyotta yaklaşık 10 puanlık kayıp yaşadık"-
Ünye Kadın Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada; "Turkcell Kadınlar Süper Ligi'nde geride kalan 14 haftalık süreçte, takımımız Ünye Kadın Futbol Kulübü aleyhine verilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan penaltı kararlarıyla ilgili olarak bir açıklama yapma gereği doğmuştur. Bu süreçte; lehimize olan ancak verilmeyen, aleyhimize olan ancak penaltı kurallarına aykırı olmasına rağmen verilen penaltı kararlarına ilişkin görüntüler, kamuoyunun ve yetkili mercilerin takdirine sunulmak üzere hazırlanmıştır. Söz konusu kararların, oynanan karşılaşmaların skorlarına ve puan durumuna doğrudan etki ettiği; kulübümüzün 14 haftalık periyotta yaklaşık 10 puanlık kayıp yaşamasına neden olduğu açıkça görülmektedir.
-"Kulübümüzün amacı; polemik yaratmak değil"-
Kulübümüzün amacı; polemik yaratmak ya da herhangi bir camiayı hedef almak değil, sportif adaletin korunmasına dikkat çekmek ve kadın futbolunun sağlıklı bir rekabet ortamında gelişimine katkı sunmaktır. Bundan sonraki süreçte karşılaşmaların, daha fazla objektiflik ve hakkaniyet anlayışıyla yönetilmesini beklediğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.
-"Bizim için en önemli husus, oyuncularımızın alın terinin ve emeğinin verilen kararlarla gölgelenmemesidir"-
Ünye Kadın Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla ise şunları söyledi; "Ünye Kadın Futbol Kulübü olarak her zaman sahada kalmayı, futbolun ruhuna uygun şekilde mücadele etmeyi ilke edindik. Bizim için en önemli husus, oyuncularımızın alın terinin ve emeğinin verilen kararlarla gölgelenmemesidir. Konuyu rakip takımlarla ilişkilendirmek istemiyorum; ancak ortada, lehimize olması gereken pozisyonların aleyhimize sonuçlar doğurduğu açık bir tablo bulunmaktadır. Bu tür durumların kabul edilebilir bir yanı yoktur. Futbolda zaman zaman hakem hataları yaşanabilir diyerek bu kararları geçiştirmek, söz konusu uygulamalara bir meşruiyet kazandırmakta ve rekabet ortamındaki adalet algısını zedelemektedir.
-"Zaten eşit şartlarda yarışmadığımız bir ortamda, en azından adalet terazisinin dengede kalmasını ve şaşmamasını bekliyoruz"-
Zaten eşit şartlarda yarışmadığımız bir ortamda, en azından adalet terazisinin dengede kalmasını ve şaşmamasını bekliyoruz. Bu açıklamayı bir baskı unsuru olarak değil; Türk kadın futbolunun gelişimi adına yapılmış yapıcı bir uyarı ve talep olarak görüyoruz. Adalet duygusunun her zaman ön planda tutulacağına olan inancımızı koruyor, oyuncularımızın moral ve motivasyonunu yüksek tutarak mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi vurgulamak istiyoruz."
Ünye Kent / Haber Merkezi