Menü Ünye Kent Gazetesi
Tarih: 28.03.2026 13:33
Ünye’de öğrenciler sağlık elçisi oldu

Ünye’de öğrenciler sağlık elçisi oldu

Facebook Twitter Linked-in

Ünye ilçesinde, çocuklara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak ve sağlık okuryazarlığını artırmak amacıyla hazırlanan "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" programı kapsamında eğitim etkinliği düzenlendi.

Ünye Atatürk İlkokulu'nda gerçekleştirilen programda sağlık ekipleri, öğrencilerle bir araya gelerek sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik kapsamlı sunumlar yaptı.

Hijyen ve doğru beslenme eğitimi verildi

Etkinlik kapsamında uzmanlar tarafından öğrencilere; kişisel hijyenin önemi, doğru el yıkama alışkanlığı ve bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları anlatıldı. 

Aile hekimliği sisteminin de tanıtıldığı programda, ağız ve diş sağlığının korunması, doğru diş fırçalama teknikleri ve düzenli doktor kontrolünün önemi uygulamalı olarak gösterildi.

Çocuklara küçük yaşta spor ve dengeli beslenme bilinci aşılamayı hedefleyen eğitimlerde, hareketli yaşam tarzının genel sağlık üzerindeki olumlu etkileri üzerinde duruldu.

112 Acil Sağlık ve UMKE tanıtıldı

Programın en çok ilgi çeken bölümlerinden birinde ise 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeli sahne aldı. Ekipler, öğrencilere görev tanımlarını anlatırken, afet ve acil durumlarda yapılması gerekenler ile 112 acil hattının gereksiz meşgul edilmemesi konusunda hayati bilgiler paylaştı.

Öğrenciler "Sağlık Elçisi" ilan edildi

Eğitimlerin sonunda, sağlıklı yaşam bilincini kendi çevrelerine ve ailelerine yaymalarını teşvik etmek amacıyla öğrencilere "Sağlık Elçisi" kartları ve sertifikaları takdim edildi.

Yetkililer, her bir çocuğun birer sağlık elçisi olarak görevlendirilmesinin, toplum genelinde sağlık farkındalığının artırılması adına kritik bir adım olduğunu vurguladı.

Ünye Kent / Ömer Güney 

 




Orjinal Habere Git
Ünye’de öğrenciler sağlık elçisi oldu Ünye’de öğrenciler sağlık elçisi oldu
— HABER SONU —