Ordu Tabip Odası Başkanı Ömür Ufkun Yıldırım, Ordu'da yapılması planlanan yeni devlet hastanesine ilişkin, 200 yataklı bir hastanenin bugünkü ihtiyacı karşılayacağını, 400 yataklı bir hastanenin ise kentin geleceğine cevap vereceğini söyledi.
Ordu Tabip Odası Başkanı Ömür Ufkun Yıldırım, Ordu'da planlanan yeni devlet hastanesinin yatak kapasitesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yıldırım, Ordu'nun uzun yıllardır kapsamlı bir sağlık tesisine ihtiyaç duyduğunu belirterek, hastane planlamasının yalnızca mevcut nüfus üzerinden değil, gelecekteki ihtiyaçlar da dikkate alınarak yapılması gerektiğini ifade etti.
Şehir hastanesi çalışmalarının bu doğrultuda sürdüğünü dile getiren Yıldırım, sürecin başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlar tarafından ciddi ve kararlı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.
Ordu Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesinin ardından şehir merkezinde de aktif bir sağlık tesisinin varlığını sürdürmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Yıldırım, bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü'nün gerekli temasları kurarak çalışmalarını sürdürdüğünü bildiklerini ifade etti.
Sağlık yatırımlarında uzun vadeli planlamanın zorunlu olduğunun altını çizen Yıldırım, Ordu'nun mevcut nüfusunun yanı sıra yaz aylarında ve özellikle fındık hasadı döneminde ciddi bir nüfus artışı yaşadığını hatırlattı.
Yaz aylarında gurbetçilerin kente dönüşüyle nüfusun önemli ölçüde arttığını vurgulayan Yıldırım, planlanacak hastanenin kapasitesinin bu mevsimsel artışlar göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Yıldırım, "200 yataklı bir hastane bugünün ihtiyacını karşılayabilir ancak 400 yataklı bir hastane Ordu'nun yarınını da güvence altına alır. Bu nedenle planlamanın geleceği kapsayacak şekilde yapılması doğru bir yatırım olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Ünye Kent / Haber Merkezi