Tarih: 26.09.2024 09:00

“Fındık da öldü, insanlığımız da!”

Facebook Twitter Linked-in

“Biz Kahverengi Kokarca ile mücadelede sınıfta kaldığımızı söylemiştik ama bu fiyatlarla insanlık da sınıfta kalıyor.” diyerek fındık üreticisinin kaderine terk edildiğine dikkat çeken Sarıkahraman yetkililere seslendi.   

Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, “Tarım ve Orman Bakanlığım, benim Ticaret Bakanlığım nerede? Neden bu işe halen müdahil olmazlar? Nerede bu millet derler ya; millet burada, devlet nerede?” diye yetkililere sordu. 

Sarıkahraman, “Herkes peşinde, bir kazanma hırsıdır gidiyor. 20, 30 ve 40 TL’ye satılan, çürük denilen bu fındık iddia ediyorum; soflarımıza kahvaltılık olarak gelecek.” diyerek bugün fiyatı kırılan fındığın piyasaya sürüleceğini vurguladı. 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, Ünye’de serbest piyasada fındık fiyatının 100 TL’ye kadar düşmesine tepki gösterdi. 

Çevre ilçe ve illere göre Ünye’de fiyatın hep düşük seyrettiğini belirten Sarıkahraman, “Biz Kahverengi Kokarca ile mücadelede sınıfta kaldığımızı söylemiştik ama bu fiyatlarla insanlık da sınıfta kalıyor.” dedi. 

-“Ünye’de fındık fiyatı komşu il ve ilçelere göre düşük seyrediyor” -

Fındık üreticisinin can çekiştiğini ve Karadeniz fındıkçısının kaderine terk edildiğini vurgulayan Başkan Osman Sarıkahraman, şu açıklamayı yaptı:

“İçinde bulunduğumuz durum o kadar keşmekeş ki, bu ülke elhamdülillah Müslüman bir ülke. Üstümüz ayyıldızlı Albayrak, altımız toprak, kıblemiz aynı. Her birimizin düğününde, cenazesinde beraberiz. Ama ben bunu anlamış değilim. Komşu illerle ve ilçelerle bile Ünye’deki fındık fiyatı farklı. Ünye’de bu fiyat hep geride kalıyor. Üretici şuan can çekişiyor. Son dönemde 100 TL bulmuş fındık maliyetinin karşılığında ama 50 randıman fındık 100 TL ki randımana göre 40 TL’ye hatta ve hatta 30 TL’ye bile fındık alındığı söyleniyor. Ama geldiğimiz nokta bize yakışmıyor. Karadeniz fındıkçısı kaderine terk edilmiş gibi gözüküyor. 

-“Bu fiyatlarla insanlık da sınıfta kalıyor” -

“Biz Kahverengi Kokarca ile mücadelede sınıfta kaldığımızı söylemiştik ama bu fiyatlarla insanlık da sınıfta kalıyor.” diyerek tepkisini ortaya koyan Osman Sarıkahraman, yetkililere seslenerek şu açıklamayı yaptı: 

“Çürük denilerek randıman düşürülen, Kokarca vurgunu denilerek randımanı düşürülen fındığı yemin ediyorum soframızda yiyeceğiz. Bunu bize yedirecekler. Bunu bile bile benim Tarım ve Orman Bakanlığım, benim Ticaret Bakanlığım nerede? Neden bu işe halen müdahil olmazlar. Nerede bu millet, nerede bu millet derler ya millet burada, devlet nerede? Fındık öldü, fındığın çeşitli yerlerde salası verildi, namazı kılındı. Ama artık insanlığımızda ölüyor. Herkes peşinde, bir kazanma hırsıdır gidiyor.  20, 30 ve 40 TL’ye satılan, çürük denilen bu fındık iddia ediyorum soflarımıza kahvaltılık olarak gelecek.” 

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —