Tarih: 18.10.2024 09:00

Hem sorunları, hem çözümleri BİLİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

Maral, Şahane Radyo’da Gazeteci ve Radyo Programcısı Ali Öztürk’ün sunduğu “Kentin Sesi” programına konuk olarak, gündeme dair açıklamalar yaptı.

“Parti örgütü yönetmekle kamuda görev almak, yani belediye başkanlığı yapmak arasında ciddi anlamda farklılıklar var.” diyerek son dönem neden aday olmadığına ilişkin Maral,  “Benim düşüncem bir yere gelmek ya da gelmemek değil. Belediye başkanı adayı oldum, Milletvekili adayı oldum. Partinin her kademesinde görev yapmak bir onur insanlar için.  Ben burada bir yapı bırakmak istedim.” dedi.

Maral, Ünye’de ilçe başkanı olarak dinamik bir örgüt yapısı oluşturmak ve bu bölgeden önümüzdeki seçimlerde ve dönemlerde yerel yönetimde veya TBMM üyeliği anlamında temsil edilen CHPli bir Milletvekili görmek ve bu bölgede CHPli yerel yönetimler görmek hedefinde olduğunu vurguladı. 

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, 91.1 frekansında yayın yapan Şahane Radyo’da Gazeteci ve Radyo Programcısı Ali Öztürk’ün sunduğu “Kentin Sesi” programına konuk olarak, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Gazeteci Ali Öztürk’ün “Siz geçmiş dönemde Belediye Başkanı oldunuz, Milletvekili aday adayı ve Milletvekili adayı oldunuz. Bu dönemde neden aday olmadınız? İsa Maral bu partide kendini nerede görüyor? Yani bu partide İsa Maral daha aday olmayacak mı? Kazanabilir düzeyde olmadığı için mi CHP’de Ünye’de aday olmadı? Kamuoyunda konuşulan çok şey var? Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?” sorusuna İsa Maral şu açıklamayı yaptı:

-“Ünye’nin çehresini değiştiririm diye kendimde bir özgüven vardı” -

“2014 yılında Ordu Büyükşehir olunca benim daha önce çalıştığım Köy Hizmetlerinin yetkileri de bütün birimleri de Büyükşehir’e geçmiş oldu. Özel sektöre geçmeden önce çalıştığım kurumda yaptığım işleri görünce orada ciddi bir çalışmaya imza attık. Orada şunu dedim, ben bu kaynaklarla ki belediyeler biraz daha serbest kaynak harcıyor. Ben bu kaynaklarla 5 yıl belediye başkanlığı yaparsam Ünye’de Ünye’nin çehresini değiştiririm diye kendimde bir özgüven vardı. Gerçekten buna inanarak işin içine girdim. O seçimde de kampanya döneminde çok eksiğimiz de vardı ama kampanyada bunun hakkını verme anlamında ciddi bir çalışmanın içine girdim. Partide 7’sinden 70’ine hiçbir beklentisi olmadan herkeste çalıştı. Hepsine minnettarım. 

-“Siyasette yeni figürler oluşması lazım” -

Bu seçimde herkes aynı şeyden şikayetçi, siyasette yeni figürler oluşması lazım. 3 tane aday adayımız vardı. Üçü de birbirinden değerli arkadaşlarımız. Seçtiğimiz aday bizlerden daha genç. İkincisi yöneticilik yapmış. Üçüncüsü kamu yönetimi yüksek lisansı yapmış. Cumhur bey kazansaydı da çok düzgün işlere imza atacağına inanıyorum. O birikimi var. Orada kendi yapacakları ve heyecanı vardı. 

-“Parti örgütü yönetmekle, kamuda görev almak yani belediye başkanlığı yapmak arasında ciddi anlamda farklılıklar” -

 Parti örgütü yönetmekle kamuda görev almak, yani belediye başkanlığı yapmak arasında ciddi anlamda farklılıklar var. Parti örgütü seçim kazanmaya ve örgütlenmeye yönelik çalışmalarda bulunur. Burada başarı kazanmak. 

-“Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği için ilçe başkanlığını basamak olarak kullanır” -

Hep şu tenkit edilir, insanlar Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği için ilçe başkanlığını basamak olarak kullanır. Ama şu da tenkit edilir, neden ilçe ve il başkanı, neden belediye başkanı veya milletvekili adayı olmuyor. Bu nereden baktığınıza bağlı. Dönemin koşulları o şekilde götürüyor. 

Ben burada bir ilçe başkanı olarak dinamik bir örgüt yapısı oluşturmak ve bu bölgeden önümüzdeki seçimlerde ve dönemlerde yerel yönetimde veya TBMM üyeliği anlamında temsil edilen CHPli bir Milletvekili görmek ve bu bölgede CHPli yerel yönetimler görmek hedefindeyim. Benim düşüncem bir yere gelmek ya da gelmemek değil. Belediye başkanı adayı oldum, Milletvekili adayı oldum. Partinin her kademesinde görev yapmak bir onur insanlar için.  Ben burada bir yapı bırakmak istedim.”

Gazeteci Ali Öztürk’ün “Son seçimlerde CHP, iktidar namzeti bir parti oldu. CHP Ünye İlçe Örgütü iktidara hazır mı? Biz dinamiğiz, iktidar olduğumuzda biz burayı idare edebiliriz, yönetebiliriz diyebilirsiniz?” sorusuna Maral da iddialı şu yanıtı verdi:

“Biz şuan kadro olarak hem Ünye’nin sorunlarına vakıfız, hem de bunun nasıl çözüleceği konusunda bunlara vakıfız. İktidar olduğumuzda bizim yapmamız gereken, örneğin, Ünye’ye fakülte kampüsü kazandırmak. Tabi ki bunun mali kaynağını bulma noktasında çaba göstereceksin. Ünye Akkuş Niksar Yolu bunun için çalışacaksın. İlçe Başkanlıkları bir kamu kurumu değil. Ama bunları da kovalayacak bir yapı. Ne yapacaksın? Büyükşehir bütçesi oluşturuluyor, hizmetlerin dağılımını oradan görüp bu bölgede elzem olan şeyleri oraya yerleştirilmesi ve buna kaynak aktarılması konusunda baskı oluşturacaksınız. Biz buna hazırız, iktidara hazırız. Hem sorunları biliyoruz, hem de çözümleri biliyoruz.”

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —