“Ünye Akkuş Niksar Yolu’nda çalışmanın olması sevindirici!”

 “Ünye Akkuş Niksar Yolu’nda çalışmanın olması sevindirici!”

Ünye Akkuş Niksar Yolu çalışmasının yavaş gitmesinin kendisini de üzdüğünü ifade eden Belediye Başkanı İsa Demirci, “Bende istiyorum bir an önce olsun, bitsin. Ama yolumuzun çalışıyor ve çalışacak olması da sevindirici” dedi.

Şahane Radyo’da Gazeteci Ali Öztürk’ün sunduğu Kentin Sesi programına konuk olarak katılan Belediye Başkanı İsa Demirci, Ünye Akkuş Niksar Yolunda müteahhit firmanın sanat yapılarına ağırlıklı olarak çalışmayı sürdürdüğünü, yol çalışmasının İnkur-Tekkiraz Mahallelerimiz arası ve Yenikent Mahallesi’nde yoğunlaştığını söyledi. 

“Bende istiyorum bir an önce olsun, bitsin.” diyen Başkan Demirci, çalışmaları değerlendirirken coğrafi ve fiziki şartların yanı sıra, ekonomik sıkıntının yaşandığı sürecin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. 

Başkan Demirci, “Çalışmanın yavaş gitmesi hepimizi üzüyor, doğrudur. Ancak bir gerçek var ki bu sene birçok yatırımın tasarruf genelgesinden dolayı durduğu yerde, bizim yolumuzun çalışıyor ve çalışacak olması da sevindiricidir.” diyerek çalışmanın başarıyla ilerlediğini ifade etti. 

Başkan İsa Demirci, bu yolun önemli bir merkez olduğunu da belirterek, “Bu yol bölgeleri birbirine bağlayan, yani Karadeniz Bölgesinden İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’ya gidecek bir yol. Böyle ana arter bir yolun bittiği gün hem Akkuş’umuzun, hem de bölgemizin yıldızı parlayacaktır.” vurgusu yaptı.

Şahane Radyo’da Gazeteci Ali Öztürk’ün sunumuyla Kentin Sesi programının konuğu olan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, ilçede devam eden, planlanan yatırım ve projeleri anlattı. Bölge için merak edilenlerin de konuşulduğu programda Başkan Demirci, Ünye Akkuş Niksar yolunun son durumuna ilişkin merak edilenleri açıkladı.

Gazeteci Ali Öztürk’ün “Ünye Akkuş Niksar Yolu görkemli bir temel atma töreni sonrası çalışma başladı. Ancak yoldaki çalışma yavaş işliyor gibi. Akkuş Niksar Yolu’nun çalışması harıl harıl onlarca araba, onlarca greyderle başlar mı yoksa biz yanılıyor muyuz?” sorusuna Başkan Demirci ne yanıt verdi?

-“Yolun başlaması bile bizim için sevindirici bir olaydı” -

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ünye Akkuş Niksar Yolu’nda işin başlamasının bile önemli olduğunu ifade ederek, “Akkuş’umuz için, Ünye’miz, Ordu’muz ve bölgemiz için en önemli arter yollardan biri Ünye Akkuş Niksar Yolu.  Yıllardır hep konuşulan, hep de konuşulmada kalan bir işti. 2023 Genel Seçimleri öncesinde ihalesi yapıldı ve temeli atıldı. İşe başlamak işin yarısıdır. İşin başlaması bile bizim için sevindirici bir olaydı.” dedi.

-Ünye Akkuş Niksar yolunda hafriyat ve sanat yapıları yapılıyor -

Yolda şu anda hafriyat ve sanat yapılarının devam ettiğini belirten Başkan İsa Demirci, “Sadece yolu yapmak, yani sadece mevcut kamulaştırılan alanlardaki hafriyatı taşımak değil, yapmışken birçok insanın evine yakın kamulaştırmalar var. Yüksek şevkler oluştu. Buraların sanat yapısı, yani istinat duvarlarının bir an önce yapılması lazım. Müteahhit firma gördüğümüz kadarıyla bu hassasiyeti dikkate alarak, sanat yapılarına daha ağırlıklı çalışarak devam ettiriyor.” diye konuştu. 

-İnkur – Tekkiraz Mahallesi arası ve Yenikent’te çalışma yoğunlaştı -

Başkan Demirci, çalışmaların iki noktada yoğunlaştığını belirterek, “Bizde arzu ederiz 65 kilometrenin her kilometresinde bir şantiye olsun, her tarafta çalışmalar olsun. Ama şuanda iki noktada çalışmalar yoğunlaşmış şekilde. Biri İnkur-Tekkiraz Mahallelerimiz arasında, ikinci yoğunlaşma da Yenikent Mahallemizin orada devam ediyor.” dedi.

-“Birçok yatırımın tasarruf genelgesinden dolayı durduğu dönemde, bizim yolumuzun çalışıyor” -

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, çalışmanın yavaş ilerlemesinin herkesi üzdüğü gibi kendisini de üzdüğünü, ancak tasarruf tedbirlerinin olduğu bir dönemde çalışmanın devam ediyor olmasının bile sevindirici olduğunu belirterek, “Çalışmanın yavaş gitmesi hepimizi üzüyor doğrudur. Ancak bir gerçek var ki bu sene birçok yatırımın tasarruf genelgesinden dolayı durduğu yerde, bizim yolumuzun çalışıyor ve çalışacak olması da sevindiricidir. Türkiye’nin son 20 yılda yol sorununda dünya ülkeleri arasında ciddi hamle yaptığı bir yerde bizim yolumuzun geriye kalması hepimizi üzdü. Ama başlamış olması, devam etmesi, bittiğinde de bu bölgenin yıldızını parlatacaktır. Bende istiyorum bir an önce olsun, bitsin. Ama bazen coğrafi ve fiziki şartlarda onu zorlaştırıyor. Onu da kabul etmek lazım ki; böyle ekonomik bir sıkıntının yaşandığı bir zamanda işin yavaş da olsa devam etmesi adımıza sevindirici.” ifadelerini kullandı. 

-“Yol bittiği gün hem Akkuş’umuzun, hem de bölgemizin yıldızı parlayacaktır” -

Ünye – Akkuş – Niksar Yolunun Karadeniz Bölgesi’ni Anadolu’ya bağlayacak önemli bir yol olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsa Demirci, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu yol sıradan Akkuş’un yarısında bir yol değil, bu yol Akkuş Niksar arasında bir yol değil, bu yol Tokat Ordu arasında bir yol da değil, bu yol bölgeleri birbirine bağlayan yani Karadeniz Bölgesinden İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’ya gidecek bir yol. Böyle ana arter bir yolun bittiği gün hem Akkuş’umuzun, hem de bölgemizin yıldızı parlayacaktır. Yani ulaşım, insanların hayatını kolaylaştırmak en büyük hizmettir.”

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE