Ünye Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğiyle Kahverengi Kokarcayla mücadele eğitimi ile üreticilere tarım ve hayvancılık alanında Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli bilgilendirme toplantıları Ağıdere Mahallesi’nde devam etti.
Eğitimde, ilkbahar döneminin gelmesiyle birlikte kahverengi kokarcayla mücadele yöntemlerinde biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri üreticilere anlatılırken, üreticilerin merak ettiği sorular cevaplandı.
Toplantıda ayrıca Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca tüm Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli’ne ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.
Ağıdere Mahallesi’ndeki eğitime Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Muharrem Aytekin, SYDV Müdürü Hakan Kuzu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, Ziraat Odası’ndan teknik personel, Ağıdere Mahalle Muhtarı Muhittin Ocak ve üreticiler katıldı.
-Kaymakam Işık’tan şehit İsmail Bulat’ın ailesine ziyaret -
Toplantının ardından Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve kurum amirleri, 23 Ekim 2004 tarihinde Diyarbakır’da şehit düşen, Ünye’nin Ağıdere Mahallesi’nden Jandarma Komando Er İsmail Bulat’ın annesi Fatma ve babası Resul Bulat’ı ziyaret etti. Şehit ailesiyle sohbet eden Kaymakam Işık, “Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.
-Ağıdere’de hane ziyaretleri -
Ağıdere programı kapsamında son olarak hane ziyaretleri yapan Kaymakam Işık ve kurum amirleri, vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyip, sohbetti. Ardından Ağıdere mahallesinden ayrıldılar.
9126,05%0,90
37,99% 0,42
41,04% 0,38
3692,44% 0,37
5961,21% -0,39
Ordu
24.03.2025