AK Parti’den TÜGVA’ya ziyaret…

AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcıları TÜGVA Ordu Şubesi Başkanını ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Aktüel 27.06.2024 15:28:00 615 0
AK Parti’den TÜGVA’ya ziyaret…

AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcıları Şenol Yılmaz, Ahmet Hamdi Mağden, Beytullah Yılmaz ve Fatih Köksal, TÜGVA 'nın okullarda verdiği eğitimi yerinde incelemek üzere ziyarette bulundu. Ziyarette TÜGVA Ordu Şube Başkanı Av. Ömer Faruk Yücedağ ‘da hazır bulunarak, TÜGVA’nın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Şenol Yılmaz , ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada; “Bugün bir Milletvekilimizin açıklamalarını dinledikten sonra bizde yerinde inceleme yapalım diye İl Başkanımızın talimatları ile TÜGVA’nın yaz okullarını ziyarete geldik. Gördük ki, sn. Milletvekilinin anlatımları ile buradaki durum çok farklı.  Şunu belirtmek isteriz ki herkes bilir okullarımız, 16 Haziran itibarı ilk ve ortaöğretimde öğrenim gören çocuklarımız karnelerini alarak öğrencilerimiz ve okullarımız yaz tatiline girmiştir, Okullarda öğrenci yok iken, Milletvekili bir kurumu kötülemek adına neden her zaman ve en iyi  yaptığı işi  “yalanı” söyleyerek halkımızı yanıltmaktadır.” dedi. 

Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti;

“TÜGVA ‘nın yapmış olduğu uygulama ve eğitimde hiçbir hukuksuzluk ve uygunsuzluk yoktur . gerekli izinler alınmış ,TÜGVA yaz okulu için kamuoyuna  duyurularını ,ilanlarını yapmış , velilerimizde daha önceden bilgi ve tecrübeleri ile yavrularımızın yaz tatillerini , ilimin ve bilimin ışında almalarını sağlayan TÜGVA’ya çocuklarını kayıt ettirmişlerdir. Hal böyle iken Milletvekilinin mal bulmuş mağrip gibi ilgili kurumu da töhmet altında bırakarak sanki zorunlu bir eğitim veriliyormuş veya hukuksuz bir eğitim veriliyormuş gibi algı oluşturmasını esefle karşılıyoruz.

Bu okullara çocuklarını gönderen velilerimizden hangisi yavrularının takviye, temel dini bilgilerini öğrenmesine karşı çıkar. Kaldı ki, burada temel dini öğretilerinin yanında, kitap okuma, sosyal aktivite, bilim, spor aktivitelerde öğretilmektedir. Temel değerlerimiz ile birlikte modern bilimin ışığında bir Teknofest gençliği yetişmektedir. Bu genç nesil’ in son dönemlerde ülkemiz için yaptığı İha’lar, Siha’lar, Kızılelma, Kaan’lar ortadadır. Sn. Milletvekili bunun neresinden gocunmaktadır. Türkiye’de yaz okulu için  dernek, vakıf veya okullar  yükümlülüklerini yerine getiren ve iznini alanlar yaz okulu adı altında faaliyet göstermektedirler. Öğrenci velilerimizin ve öğrencilerimizin tercihi TÜGVA olunca m suç olmaktadır. Tarih tekerrürden ibarettir diyerek acaba sayın Milletvekili Milli şef döneminde atalarının yaptığı gibi bir eğitim modeli mi arzulamaktadır. Biz, dedelerimizin bize anlattığı CHP zulmünü dinleyerek büyüdük. Bazı camiler ahır ve meyhanelere çevrilmiş, Kur’an okumak ve okutmak yasak. Büyüklerimiz köyün hakim tepelerine gözcü yerleştirerek jandarmalar geliyor dediğinde Kur’an-ı saklıyorlar, çocukları dağıtıyorlar, evrensel çağrımız Ezan Muhammed-i okumak yasak. Minarelerimizden tanrı uludur, tanrı uludur denildiği dönemleri mi özlemektedir. Sn. Milletvekilinin bilinç altındaki eğitim modeli bu mudur acaba demekten kendimizi alamıyoruz.”


  • Pazar 25.8 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.9 ° / 17.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.3 ° / 17.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45

Ordu

30.06.2024

  • İMSAK 02:53
  • GÜNEŞ 04:53
  • ÖĞLE 12:37
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:12
  • YATSI 22:02
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593