Akyazı Sahilinde ücretsiz otopark alanı sayısı artıyor

Akyazı Sahilinde ücretsiz otopark alanı sayısı artıyor

Altınordu Belediyesi, yaz mevsimiyle birlikte Akyazı ve Durugöl sahil bölgesinde artan trafik yükü nedeniyle yaşanan otopark sorununu belediyeye ait atıl durumda bulunan arazileri ücretsiz olarak vatandaşlara açıp çözdü.

Altınordu’da özellikle yazın gurbetçi vatandaşların da şehre gelmesiyle birlikte artan trafik yükü nedeniyle Akyazı ve Durugöl sahil bölgesinde yaşanan otopark sorununa Altınordu Belediyesi, mevcut atıl arazilerde gerçekleştirdiği düzenlemeyle çözüm üretti. 

Akyazı sahilinde mevcut ücretsiz otopark alanına yakın konumda yeni bir otopark alanı düzenlemesi gerçekleştirilerek atıl durumdaki alan vatandaşların hizmetine sunuldu. Ücretsiz olarak otopark hizmeti verecek alandan vatandaşlar yaz mevsimi boyunca faydalanabilecek. 

Başkan Tepe: Şehrin otopark sorununa çözüm üretmeye çalışıyoruz

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sahil bölgesinde yaz aylarında yaşanan otopark sorununu çözmek için belediyeye ait araziyi ücretsiz otopark olarak vatandaşların kullanımına açtıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Sahil bölgemiz, güzelliği ve cazibesiyle hem bizlerin, hem de ziyaretçilerimizin göz bebeği konumunda. Ancak, yazın hem gurbetçi, hem de yerli ve yabancı turistlerimizin gelmesiyle hızla artan nüfusla sahilimize olan yoğun ilgi, otopark sorununu da beraberinde getiriyor. Altınordu Belediyesi olarak, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve sahilimizin cazibesini korumak için bu sorunu çözme yolunda önemli adımlar attık. Sahil bölgemizde yaşanan otopark sorununa yönelik geçici ama etkili bir çözüm geliştirmiş bulunuyoruz. Sahil bölgemizde belediyemize ait olan arazi üzerinde geçici otopark düzenlemeleri yaptık. Böylece özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluğu hafifletmeyi hedefliyoruz. Bu yeni otopark alanı sayesinde, sahilimize gelen ziyaretçilerin daha rahat ve keyifli bir zaman geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Sorunlarımızı birlikte ele alarak, daha yaşanabilir, daha modern ve daha güzel bir Altınordu'yu birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.”

Ünye Kent Haber / Bülten