Altınordu'da çalışan annelere kreş müjdesi!

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Karapınar Mahallesi’nde inşa edilecek olan "Rıfat-Şükran Çabuk Kreş ve Gündüz Bakım Evi" projesinde inşaat çalışmalarının başladığını duyurdu.

Aktüel 10.03.2026 13:08:00 145 0
Altınordu

Altınordu Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında çocukların eğitimine ve kadın istihdamına destek verecek önemli bir yatırımı daha hayata geçiriyor. Karapınar Mahallesi’nde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışanları başta olmak üzere bölgedeki annelerin kreş ihtiyacını karşılayacak projede yüklenici firma, bugün itibarıyla temel kazma çalışmalarına başladı.

Modern donanımlı 2 bin 250 metrekarelik tesis

Toplam 2 bin 250 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Altınordu Belediyesi Rıfat-Şükran Çabuk Kreş ve Gündüz Bakım Evi, modern mimarisiyle dikkat çekiyor. 

Projenin teknik detayları ise şu şekilde paylaşıldı; 585 metrekare kapalı alan, 395 metrekare çocuk oyun bahçesi, 106 çocuk kapasitesi, 4 adet etkinlik odası, oyun ve uyku odaları, yemekhane ve ilk yardım odası, 13 araçlık otopark alanı.

400 takvim günü içerisinde tamamlanması planlanan kreş, çocuklara çağdaş eğitim imkanları sunarken annelerin iş hayatına katılımını kolaylaştıracak.

Başkan Tepe: "Sözümüzü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz"

İnşaat alanındaki çalışmaları değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, seçim döneminde Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan annelere verdikleri sözü hatırlattı. 

Başkan Tepe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçim sürecinde OSB’de çalışan annelerimize verdiğimiz kreş sözümüz için bugün önemli bir adımı geride bırakmış bulunuyoruz. Bugün itibarıyla ilk kazmayı vurarak inşaat çalışmalarını resmen başlattık. Uzun süredir titizlikle hazırlıklarını yürüttüğümüz bu projenin yapımına başlamış olmak bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Çalışmaları yakından takip ederek en kısa sürede çocuklarımızın ve çalışan annelerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”

Projenin aile yaşamını kolaylaştıracağını vurgulayan Tepe, hayırsever desteğine de dikkat çekerek, “Çocuklarımızın yüzünün güldüğü, kadınların kendini daha güçlü hissettiği bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz. Bu önemli projenin Altınordu’muza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle desteğini esirgemeyen hayırsever Rıfat Çabuk amcamıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ünye Kent / Haber Merkezi

  • Salı 7.4 ° / -0.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.5 ° / 0.9 ° Güneşli
  • Perşembe 11.3 ° / 2.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    15918,43%2,03
  • DOLAR

    44,05% 0,03
  • EURO

    51,39% 0,17
  • GRAM ALTIN

    7348,87% 1,01
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

Ordu

10.03.2026

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:44
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 18:36
  • YATSI 19:55
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593