Argan Göleti Ordu ve Tokat’ın buluşma noktası olacak

Argan Göleti Ordu ve Tokat’ın buluşma noktası olacak

Tokat’a da yakınlığı ile Ordu ve Tokat’ın buluşma noktası olma yolunda ilerleyen Akkuş Argan Yayla Göleti turizme açılıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla 5,5 yılda kırsal mahalleler başta olmak üzere ilçe merkezlerinde içme suyu, hayvancılık, tarım ve turizm alanında kullanılmak üzere göletler hayata geçirildi. Yağan kar ve yağmur sularının kaynağında tutulduğu göletler doğal yapıyı ve estetiği bozmayacak şekilde inşa edildi. 

Hem kuraklığa karşı önlem almak, hem de tarım ve hayvancılık gibi faaliyetlerin yapılabilmesi için Ordu’ya kazandırılan göletlerden biri olan Akkuş Argan Yayla Göleti turizme açılıyor.  Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla tabiat parkına dönüştürülecek alan Argan Göleti, Tokat’a da yakınlığı ile Ordu ve Tokat’ın buluşma noktası olacak. 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri göl ve çevresinde düzenleme çalışmalarına başladı. Mevcut alanda bulunan terasın bakımları için işe başlayan ekipler buranın zemin kaplamasını değiştirecek. Ayrıca gölet etrafına yürüyüş yolu yapacak olan Büyükşehir Belediyesi bölgeye kent mobilyaları yerleştirecek.

Çalışmaların tamamlanması ile turizmin yeni mekânlarından biri olacak olan Argan Yayla Göletinin Ordu ve Tokat’ın buluşma noktası olması hedefleniyor. 

Ünye Kent / Haber Merkezi