Aşığı olduğu Ünye, Yaşar Karaduman’ı gözyaşlarıyla uğurladı…

Ünye Kent Gazetesi Onursal Genel Yayın Yönetmeni, Canik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Araştırmacı Tarihçi Yazar Yaşar Karaduman, çok sevdiği memleketi Ünye’de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Asayiş 8.01.2022 17:08:27 849 0
Aşığı olduğu Ünye, Yaşar Karaduman’ı gözyaşlarıyla uğurladı…

Usta Gazeteci Karaduman, önce görev yaptigi Ünye Kent Gazetesi önünde anma ve helalligin yapilan dua sonrasi Büyük Cami’de kilinan cenaze namazinin ardindan ebediyete ugurlandi.

Canik Ünye Gazeteciler Dernegi Baskani, Ünye Kent Gazetesi sahibi Ali Öztürk, “Ünye Kent Gazetesi’ndeki yazilariyla tarihe isik tutan Yasar Karaduman’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yasiyoruz. Basimiz sag olsun. Seni hep gülen yüzünle, Ünye askinla, tarihe olan ilgin ve merakinla anacagiz Yasar Amca.” dedi.

Ünye tarihi bir çinarini kaybetti. Ünye’nin eski kaptanlarindan Yasar Kaptan'in torunu,  merhum Adil ve merhume Emriye Karaduman’in oglu, Ünye’nin eski esnaflarindan merhum Ahmet Karaduman’in yegeni, Gülsen ve merhum Erdem Karaduman’in kardesi, Berkhan Çaglar ve Hasret Bengü Karaduman kardeslerin babasi, Ünye Kent Gazetesi Onursal Genel Yayin Yönetmeni, Canik Dergisi Genel Yayin Yönetmeni, Arastirmaci Tarihçi-Yazar Gazeteci Yasar Karaduman 78 yasinda hayatini kaybetti.

Ünye merkez Ortayilmazlar Mahallesi Yali Mevkisinde bulunan evinde 7 Ocak 2022 Cuma günü geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybeden Yasar Karaduman’in cenazesi Büyük Cami altinda görev yaptigi Ünye Kent Gazetesi bürosunun önüne getirildi.

-“ Seni hep gülen yüzünle, Ünye askinla, tarihe olan ilgin ve merakinla anacagiz” -

Canik Ünye Gazeteciler Dernegi Baskani, Ünye Kent Gazetesi sahibi Ali Öztürk, anma töreninde yaptigi konusmada, hem bir meslektasini, hem de degerli bir büyügü kaybetmenin derin üzüntüsü içinde oldugunu söyledi.

Gazeteci Yasar Karaduman’in Ünye’de meslek hayati boyunca yaptigi tarihi arastirma yazilariyla önemli bir kültür arsivi olusturdugunu ifade eden Ali Öztürk, biyografisine iliskin su bilgiyi verdi:

“Bugün burada bir meslek büyügümüz, agabeyimiz, amcamiz Gazeteci Yazar Yasar Karaduman’i son yolculuguna ugurlamak için toplanmis bulunuyoruz. Yasar Karaduman, Almanya’da 1970-1984 yillari arasinda çalistiktan sonra, bir süre Istanbul’da Karaduman Matbaa adiyla matbaa isi yapmis, bir dönem Istanbul Ünyeliler Dernegi Baskanligini yürütmüs, Sirin Ünye Gazetesi’nin Istanbul Temsilciligini yürütmüs, arastirma yazilarina baslamis, sonra asigi oldugu memleketi Ünye’ye dönerek Ünye üzerine önemli arastirmalariyla Ünye’yi kayda almisti.

-“Birçok insanin hayatinda iz birakti” -

Birçok insanin hayatina, aktardigi bilgilerle dokunan, yazdigi arastirma yazilariyla Ünye’nin tarihi arsivini olusturan, “Türkiye’de ilk Osmanli Dönemi Cellatlari” arastirmasiyla ulusal televizyonlara canli yayina katilan Yasar Karaduman’in ani vefati Ünye Kent Gazetesi ailesi olarak hem bizleri, hem sevenlerini, hem de es ve dostunu yasa bogdu. 

-“Ünye’de ilk basin davasini geçiren Gazeteci -

19 Mayis 1961 yilinda rahmetli Hayri Altuntas tarafindan yayin hayatina baslayan ve bugün Medya Ajans bünyesinde Ali Öztürk’ün sahipliginde yayin hayatini sürdüren Sirin Ünye Gazetesi’nin ilk Yazi Isleri Müdürü olan, Ünye’de ilk basin davasini geçiren, bugün Ünye Kent Gazetesi’nde yazilariyla tarihe isik tutan Yasar Karaduman’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yasiyoruz. Basimiz sag olsun. Seni hep gülen yüzünle, Ünye askinla, tarihe olan ilgin ve merakinla anacagiz Yasar Amca.”

Törende Ünye Müftüsü Hüseyin Okus, okudugu duanin ardindan helallik aldirdi. Karaduman’in cenazesi daha sonra omuzlarda Büyük Cami’ye çikartildi.

-Taziyeler kabul edildi -

Burada Ünye Kent Gazetesi sahibi Ali Öztürk, Genel Yayin Yönetmeni Musa Özgür Kiroglu, Yasar Karaduman’in çocuklari Berkhan Çaglar ve Hasret Bengü taziyeleri kabul etti.

Büyük Cami’de ikindi namazini takiben kilinan cenaze namazi sonrasi Karaduman’in cenazesi Türbe mezarliginda aile kabristanligina defnedilerek son yolculuguna ugurlandi.

Cenazeye Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Ordu Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Asim Suyabatmaz, AK Parti Ünye Ilçe Baskani Kenan Selim Argan, Saadet Partisi Ünye Ilçe Baskani Özgür Sahin, MHP Ünye Ilçe Baskani Murtaza Haciimamoglu, DEVA Partisi Ünye Ilçe Baskani Irfan Tosun, sivil toplum kurulusu baskan ve temsilcileri, daire amirleri, isadamlari, köse yazarlari, basin mensuplari, es, dost ve akrabalari olmak üzere çok sayida kisi katildi.

-Bakan Yardimcisi Kiran, telefonla taziyede bulundu -

Disisleri Bakan Yardimcisi Ünyeli Yavuz Selim Kiran, telefonla Berkhan Çaglar ve Hasret Bengü Karaduman’la görüserek Ankara’da oldugu için cenazeye katilamadigini, Yasar Karaduman’i kaybetmenin acisini paylastigini ifade ederek aileye taziyede bulundu.

Cenazeye ayrica, Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Deva Partisi Ünye Ilçe Baskani Irfan Tosun, Prof. Dr. Sait Kapicioglu, Prof. Dr. Ayse Yalin ve Mimar Berkay Yalin, Selcan – Eren Tokgöz çelenk gönderdi.  



Ünye KENT Haber


  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    10713,94%0,66
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,00% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2504,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4010,02% 0,18

Ordu

20.05.2024

  • İMSAK 03:10
  • GÜNEŞ 04:59
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:32
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593