Bakan Yardımcısı Yelkenci’den Ordu’da eğitim vizyonu mesajı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, bir dizi ziyaret ve toplantı için geldiği Ordu’da eğitim yatırımları, yeni öğretim yılı hazırlıkları ve Bakanlığın öncelikli hedefleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim 21.08.2025 17:19:00 0
Bakan Yardımcısı Yelkenci’den Ordu’da eğitim vizyonu mesajı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, bir dizi ziyaret ve toplantı için geldiği Ordu’da eğitim yatırımları, yeni öğretim yılı hazırlıkları ve Bakanlığın öncelikli hedefleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, ilk olarak Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilçe millî eğitim müdürleri ve yöneticilerin de katılımıyla düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısında, kentte yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda öğrenci, öğretmen ve derslik sayılarından taşımalı eğitim bilgilerine, kütüphane sayılarından meslekî eğitim merkezlerine, özel eğitim kurumlarından yeni yatırımlara kadar geniş bir değerlendirme yapıldı.

 “Aile Yılı” vurgusu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan “2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler” konulu genelgeye değinen Yelkenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2025’in “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Aile Yılı boyunca yürütülecek etkinlikler, planlanacak görev, etkinlik ve projeler ile öğrenci kulüplerinin çalışmalarında ‘Aile Yılı’ temasına uygun olarak ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik Bakanlık politikalarının takip edilmesi, proje ve etkinliklerin hayata geçirilmesi gerekmektedir.”

Yelkenci, aile kurumunun korunması, çocukların aileleriyle daha nitelikli vakit geçirmesi ve dijital risklere karşı bilinç oluşturulmasının Bakanlığın öncelikli hedefleri arasında olduğunu da vurguladı.

Eğitim yılının ilk dersi: “Yeşil Vatanı Korumak”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin “erdem-değer-eylem” çerçevesinde “duyarlılık” değerine dikkat çeken Yelkenci, çevre bilinci ve doğa sevgisini güçlendirmeye yönelik etkinliklerin önemini hatırlattı.

Bu kapsamda, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk dersinin “Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak” temasıyla işleneceğini söyledi. Hafta boyunca orman temizliği, fidan dikimi ve farkındalık eğitimleri yapılacağını ifade etti.

Veliler için yeni eğitim projeleri

Yelkenci, velilerin eğitim süreçlerine daha aktif katılımı için “Ailemle Eğitim Yolculuğum, Maarif Modeli Ebeveyn Okulu ve Aile Okulu” kurslarının yaygınlaştırılacağını açıkladı. Bu kursların halk eğitim merkezleri ve okulların iş birliğiyle yürütüleceğini belirtti.

Ayrıca, EBA, HEMBA ve Velivizyon platformlarında aile ortamının önemini vurgulayan dijital içeriklerden yararlanılacağını söyledi.

Maarif Modeli kademeli olarak hayata geçiriliyor

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları’nın 2025-2026 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul 1-2, ortaokul 5-6, ortaöğretim hazırlık, 9 ve 10. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını hatırlatan Yelkenci, bu kademelerde görev alacak öğretmenlerin eğitimlerinin mesleki çalışma döneminde tamamlanacağını aktardı.

Öğrencilerin ilgi ve becerilerini keşfetmelerini sağlamak için geliştirilen Mesleki İlgi ve Beceri Envanterlerinin de yeni dönemde devreye alınacağını kaydeden Yelkenci, bu envanterlerin ortaokul ve lise öğrencilerine uygulanacağını bildirdi.

Vali Erol ile görüşme

Toplantının ardından Yelkenci, Ordu Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti. Görüşmede il genelinde yürütülen ve planlanan eğitim yatırımları değerlendirildi.

Ünye Kent / Haber Merkezi

  • Pazar 12 ° / 5.2 ° false
  • Pazartesi 11.9 ° / 4.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 7.9 ° / 4.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ordu

14.12.2025

  • İMSAK 06:06
  • GÜNEŞ 07:38
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 14:47
  • AKŞAM 17:08
  • YATSI 18:34
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593