Bakanlık olayı incelemeye aldı, genç kız koruma altında

ODÜ İkizce MYO öğrencisi Fatma A.’nın, cinsel saldırıya uğrayıp video ve resimlerinin çekilerek tehdit ve şantaja maruz kaldığını ve yardım istediği videosu sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, genç kızın koruma altına alındığın

Asayiş 19.10.2024 17:19:00 1346 0
Bakanlık olayı incelemeye aldı, genç kız koruma altında

Ordu Üniversitesi İkizce Meslek Yüksekokulu öğrencisi Fatma A. (19), sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda, okumak için geldiği Ordu’da tanıştığı kişi tarafından cinsel istismara uğradığını, çıplak fotoğraf ve videolarının çekildiğini, kimlik bilgilerini kullanan çetenin dolandırıcılık yaptığını iddia ederek, yetkililerden yardım istemişti.

-Bakanlık, genç kızı koruma altına aldı -

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yardım çağrısında bulunan genç kızın Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunduğunu ve koruma altına alındığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: 

"18 Ekim 2024 Cuma günü sosyal medyadan yayın yapan F.A. isimli kızımızın Karabük ili Safranbolu ilçesinde olduğu tespit edilmiş 18.10.2024 günü gece saat 23.50 sıralarında kendisiyle irtibata geçilmiştir.

Karabük Valiliğimiz koordinesinde; Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte çalışılmış, kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır. Kızımız devletimizin koruması altındadır.

Soruşturma, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığımızca kızımızın adliyede "Adli Görüşme Odasında (AGO)" psikolog eşliğinde ifadesinin alınmasına başlanılmıştır.

Konuyla ilgili iddiaların detaylı araştırılması devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" 

- Olay -

Ölümle tehdit edildiğini, cinsel içerikli görsellerin yayılmasıyla tehdit edildiği için yaşadıklarını 1 yıl boyunca gizli tutmak zorunda kaldığını belirten Fatma A., paylaştığı videosunda şu ifadelere yer vermişti: 

“1 yıl önce İlker Sarı adında biriyle tanıştım. Onlar aracılığıyla Mehmet adında biriyle samimiyet kurdu. Birlikte İstanbul’a gittik, iki kız ve iki erkek olarak. Ancak, İstanbul’da yaşadıklarım beni derinden sarstı. Çete üyesi olan kız ortadan yok oldu. İçtim, sızdım. Sızınca otel odasına götürüldüm. Cinsel istismara uğradım. Tecavüze uğradım. Baygın hiçbir şeyden haberim yokken. Telefonum alındı, videolarım çekildi. Kimliğim, cüzdanım her şeyim alındı. Bir gün boyunca otel odasında kilitli kaldım. Her şeyden habersiz bir şekilde, yardım isteyemedim.

Akşamına tehdit edildim, videolarım aileme atılmasıyla tehdit edildim. Otoparkta silahla tehdit edildim. Ölümüne tehdit edildim. ‘Susmazsan seni öldürürüm, aileni yakarım, hayatını karartırım’ diyerek tehdit edildim, korkutuldum. 1 sene boyunca sustum. Adıma yapılmış bir dolandırıcılık var, bilgim yok. Adamların elinde cinsel içerikli videolarım var, çıplak fotoğraflarım var. Ailemin numarası var. Galerim her şeyim kopyalanmış durumda.

8 yıllık bir ceza ile karşı karşıyayım. 1 senedir susuyorum, susturuluyorum, tehdit ediliyorum. Artık susmak istemiyorum. Susamıyorum. Dayanamıyorum. Suçsuz yere ceza almak istemiyorum, yatmak istemiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Ben bir tehdide şantaja kurban gitmek istemiyorum. Kimse gibi olmak istemiyorum. Suçsuz yere yatmak istemiyorum. Canımdan olmak istemiyorum, ailemden olmak istemiyorum. Lütfen yardım edin. Dayanamıyorum!” 

Ünye Kent / Haber Merkezi

 


  • Salı 13.5 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Ordu

22.10.2024

  • İMSAK 05:16
  • GÜNEŞ 06:41
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:45
  • YATSI 19:05
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593