Baro ve TSO arasında arabuluculuk çekişmesi!

Baro ve TSO arasında arabuluculuk çekişmesi!

Ticari firmaların anlaşmazlıklarının hızlı çözülmesi noktasında Arabuluculuk Merkezlerini önemsediklerini söyleyen ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Barolarla Ticaret ve Sanayi Odası arasında bu konuda çekişme olduğunu açıkladı.

Akar, “Eskiden birkaç tane arabulucu vardı, şimdi herkes arabulucu.” diyerek bunun önüne geçmesi için yasanın çıkması gerektiğini vurguladı. 

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar, Ünye’ye kazandırdıkları Arabuluculuk Merkezine ilişkin Şahane Radyo’da Gazeteci Ali Öztürk’ün sunduğu ‘Kentin Sesi’ programına açıklamalar yaptı. 

İrfan Akar, Gazeteci ve Program Yapımcısı Ali Öztürk’ün, “Başarılı bir çalışma ve TOBB’un katkıları ile Ünye’ye arabuluculuk ofisi kazandırdınız. Epey zamandır da devam ediyor bu ofis. Beklentilere cevap verdi mi? Arabuluculuk ofisi ne iş yapar? İyi ki bu hizmetin açılmasına vesile olduk diyor musunuz? Arabuluculuk ofisi açıldıktan sonra burada kaç dava sonuçlandı?” sorusunu yanıtladı. 

-“Ticari firmaların anlaşmazlıklarının hızlı çözülmesi noktasında Arabuluculuk Merkezlerini önemsiyoruz” -

Ticari firmaların anlaşmazlıklarının hızlı çözülmesi noktasında Arabuluculuk Merkezlerini önemsediklerini vurgulayan Akar, “Bizim geçen yıl beklediğimiz bir yasa vardı, o yasa halen çıkmadı. O yasa çıkmadığı için bu arabuluculuk merkezleri çok aktif çalışamıyor. Tabi biz kendimizce bir şeyler yapıyoruz ama istediğimiz yerde değiliz. Halen o yasayı bekliyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde Genel Müdür ile görüştük. O yasa çıktığında bu arabuluculuk merkezinin daha aktif olacağını söylüyor. O zaman da iş insanlarımız bizi tercih eder.” dedi. 

-Arabuluculuk konusunda Barolarla TSO arasında çekişme var -

Özellikle Baroların, Ticaret ve Sanayi Odalarının Arabuluculuk Merkeziyle işin içinde olmasından çok memnun olmadığını belirten İrfan Akar, “Bu konuda çok göz önünde olmasa bile bir çekişmemiz var.” diye konuştu. 

Şimdi herkesin arabuluculuk işi yaptığını belirten ÜTSO Başkanı Akar, çıkmasını bekledikleri yasayla bu konuya bir düzenleme geleceğini söyleyerek, şunları ifade etti:

“Çözdüğümüz dosya sayısı çok düşük. Bugüne kadar çözdüğümüz dosya 15-20 kadardır. Çünkü avukatlık ofislerinde ilerliyor. Eskiden birkaç tane arabulucu vardı, şimdi herkes arabulucu. O çıkacak yasa bunun önüne geçecek. O yasa çıktıktan sonra iş insanlarımız çok daha rahat bir ortamda çok gizlilikle bu işi yürütebilirler. Benim dahi hiçbir anlaşmazlıktan haberim olmaz. Biz fiziksel olarak mekanımızı hazırladık. Orada üyelerimize hizmet vermeye hazır. Bütün üyelerimiz gelip buradan çok rahat ve gönülleri ferah bir şekilde faydalanabilir.”

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE