Başkan Güler: “Melet’te de, Durugöl’de de yanlış iş yapmıyoruz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Melet ve Durugöl için yapılan çevre eylemlerine sert tepki göstererek, “Bu Melet daha önce çöplüktü… Melet çöp iken neredeydi bunlar?” dedi.

Siyaset 10.12.2025 11:24:00 0
Başkan Güler: “Melet’te de, Durugöl’de de yanlış iş yapmıyoruz”

Başkan Güler, “Bazıları burayı yönetmek istiyor, hak etmedikleri şeyleri almak istiyorlar. Biz de vermiyoruz” diyerek tartışmaları meclis gündeminde değerlendirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çevre derneklerinin Melet ve Durugöl bölgelerinde yaptığı protestoların meclis üyeleri tarafından gündeme taşınması üzerine açıklamalarda bulundu. 

Güler, yapılan eylemlerin neyi hedeflediğini anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti.

“Melet çöplüktü, kokudan durulmuyordu”

Başkan Güler, konuşmasının ilk bölümünde Melet Vadisi’nde yapılan çalışmaları hatırlatarak, eleştirilere karşı şu sözlerle yanıt verdi:

“Ben Ordu’ya kötülük yapabilir miyim, sizler yapabilir misiniz? Farklı görüşlerde de dahi olsak Ordu’nun üstüne titriyoruz. Bu Melet daha önce çöplüktü. Göz gözü görmüyordu, kokudan durulmuyordu. Biz orada harika işler yaptık. Neyi protesto ediyorlar onu anlamıyorum. Buraya davet ettim ama açıklama yapıp gitmişler. Biz açığız, nasıl bir şey bu. Kardeşlik olsun istiyoruz, kendi kendilerine çalıp söylüyorlar. Haberim yok ne yaptıklarından, neyi protesto edecekler. Her şeyimiz açık, Ordu’da bir şeyi gizli yapmak mümkün mü? Eğer bir belge bilgi var ise savcılık şurası. Bir ismimiz, bir inancımız, anlayışımız var. Biz Melet’te yanlış iş yapar mıyız? Hadi varsayalım yaptık, bu gizli kalır mı? Ben koskoca bakanlık yapmışım; barajlar, kömür santralleri yapmışım. ÇED’in ne olduğunu bilen biziz. Melet çöp iken neredeydi bunlar? Durugöl’de 40 katlı binalar yapılırken neredeydiler? Perşembe’ye, Fatsa’ya, Ünye’ye çöp dökülürken neredeydiler?”

“Bazıları burayı yönetmek istiyor”

Başkan Güler, açıklamalarının devamında eleştirilerin Altınordu merkezli olmasına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Birde hep Altınordu ilçesinde bu sorunlar çıkıyor. İmar oluyor, Altınordu’da problem oluyor. Bizim 19 ilçemiz var. Diğer ilçelerimizde böyle sorunlar yok. Olmaması çok güzel bir şey tabi. Hiç oralarda çevre problemi olmuyor. Melet’te göz gözü görmüyordu, orayı adam ediyoruz. Eğer yanlış bir şey varsa yürütmeyi durdursunlar. Bir de yok yolsuzluk oluyormuş vs. utanır insan bunları demeye. Hesapların başındasınız sizler. Hepimiz birlikte yapıyoruz bunu. Sayıştay’ı bakıyor, denetleme yapılıyor. Bazıları burayı yönetmek istiyor, hak etmedikleri şeyleri almak istiyorlar. Bizde vermiyoruz. Eğer şehr-i eminsek bunu yapacağız. Tabi ki açıklama yapma hakları var. Çağırdık ama gitmişler. Arkadaşlar maalesef nezaket kurallarını zorlamaya çalışıyorlar ama yanıltıyorlar. Doğru ne ise çıkartsınlar. Ayrıca bakanlıktan proje hazırlandı. Her projede devletin, kurumun imzası var.”

“Her şeyimiz açık, iddiası olan belgeleriyle gelsin”

Güler, tüm projelerin resmi kurumlarca onaylandığını vurgulayarak, çevre eylemlerine katılan grupları belge sunmaya davet etti. 

Mecliste yaptığı konuşmada, sürecin şeffaf yürütüldüğünü, iddiaların ise asılsız olduğunu belirtti.

Ünye Kent / Haber Merkezi 

  • Çarşamba 12.9 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 11 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 10.1 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    11275,55%0,33
  • DOLAR

    42,59% 0,03
  • EURO

    49,67% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5752,15% -0,26
  • Ç. ALTIN

    9278,67% 0,00

Ordu

10.12.2025

  • İMSAK 06:03
  • GÜNEŞ 07:35
  • ÖĞLE 12:26
  • İKİNDİ 14:46
  • AKŞAM 17:07
  • YATSI 18:33
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593