Başkan Tepe, sahada her aşamayı inceliyor

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, hem kent merkezinde, hem de kırsal mahallelerde sürdürülen çalışmaların planlanmasından saha aşamasına kadar her aşamayı titizlikle takip ediyor.

Siyaset 29.06.2024 18:11:00 154 0
Başkan Tepe, sahada her aşamayı inceliyor

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, alt yapıdan üst yapıya hizmet seferberliği başlattı. 

Başkan Ulaş Tepe, Durugöl, Akyazı, Cumhuriyet, Şahincili, Karacaömer ve Uzunisa mahallelerinde atıl vaziyette bulunan alanlarda incelemelerde bulundu. 

Araziler ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Salih Kalyoncu, Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerinden bilgi alan Başkan Tepe, alanlara uygulanması planlanan projelerin de değerlendirmesini yaptı. 

Çoğunluğu park olarak çocuk, genç ve yetişkinlerin hizmetine sunulacak alanlarda vatandaşların eğlenceli, huzurlu vakit geçirmesi amaçlanıyor.

-Çocuklarla projeyi inceledi -

Şehirde hayata geçirilecek projelerde ‘ortak akıl’ görüşüne önem veren Başkan Tepe, ziyaretlerinde her yaştan bireyin istek ve taleplerine de kulak veriyor. 

Bu kapsamda Şahincili Mahallesi 635 Sokakta 2 bin 750 metrekare alan üzerine uygulanması planlanan projeyle ilgili mahallenin çocuklarıyla bir araya gelen Başkan Tepe, çocuklarla birlikte projeyi inceledi, ardından çocuklara boyama kitabı ve boyama kalemi hediye etti.

-Kırsal mahalleleri ihmal etmiyor -

Altınordu Belediyesi, kırsal mahallelerin de hizmetlerden mahrum kalmaması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yoldan çevre düzenlemesine, mahalle estetiğinden temizliğe kadar birçok çalışmayı kırsal mahallelerle buluşturan Belediye, vatandaşların da takdirini kazanıyor. Kırsal mahallelerde; reglaj ve hendek temizleme çalışması, köprü korkuluklarının boyanması, zemin güçlendirme çalışması, yol genişletme ve tesviye çalışması, büz ve stabilize yol çalışması gibi birçok çalışma yürütülüyor. Yapılan çalışmalarla kırsal mahalleler de huzur ve konfora ulaşıyor.

-Atıl alanlar halka açılıyor -

Alanlardaki incelemelerinin ardından açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, atıl alanları vatandaşların kullanımına açmak için çalışma başlattıklarını söyledi. 

Daha modern bir şehri inşa edeceklerini belirten Başkan Tepe, “Şehrimizde atıl bulunan bütün park ve yeşil alanlarımızda incelemelerde bulunduk. Birim personellerimizle bu alanlar ile ilgili neler yapılabileceğine yönelik gerekli fikir alışverişinde bulunduk. Bunların yanı sıra mahalle sakinleri ve çocukların da alanlarla ilgili görüşlerini ve önerilerini dinledik. Her bir görüş bizim için çok kıymetli. Birimlerimiz ve mahalle sakinlerimizin görüşleri doğrultusunda bu alanlara en doğru projeleri uygulamak için proje hazırlayacağız.” diye konuştu.

Söz konusu atıl arazileri yeniden yeşerteceklerini kaydeden Başkan Tepe, “Biz istiyoruz ki Altınordumuzun her bir metre karesi daha yeşil olsun. Daha nitelikli yeşil alanlarla beraber hem çocuklarımızın spor yapabildiği hem de yetişkinlerimizin rahatlıkla dinlenebildikleri, hoş vakit geçirebilecekleri yepyeni alanlar inşa edelim. Alanlarımızı gezdik, gördük. Şu anda planlama aşamasındayız. İnşallah en kısa sürede atıl alanlarımızı yeniden yeşerteceğiz. Bütün sokaklarında mutlu çocuk seslerinin yükseldiği bir şehri inşa etmek için hep beraber var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalara da değinen Başkan Tepe, “Kırsal mahallelerimizde yaptığımız gezilerde ve incelemelerde notlarımızı alıyoruz. Belediye başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz sürekli olarak sahadalar. Altınordumuzun 92 mahallesi var. Bunlardan 72’si kırsal mahallelerden oluşuyor. Biz kırsal mahallelerimizden gelecek olan taleplere hızlı çözüm üretmek için göreve gelir gelmez Kırsal Hizmetler Müdürlüğünü kurduk. Bu birimimizle birlikte kırsal mahallelerimizde bir hizmet seferberliği başlattık. Artık kırsal mahallelerimizi de hak ettiği hizmetlerle buluşturuyoruz. Yol çalışmalarımızla vatandaşlarımızın konforlu ulaşımlarını sağlıyoruz. Çevre temizliğiyle mahallelerimizi daha güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Yeni yollar açarak hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlıyoruz. Kırsal mahallelerimize periyodik olarak bu hizmetlerimizi götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Ünye Kent Haber / Bülten


  • Salı 27.3 ° / 17.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 28.7 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Perşembe 30.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10343,31%-2,86
  • DOLAR

    32,64% -0,31
  • EURO

    35,07% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2447,85% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3928,38% -0,59

Ordu

02.07.2024

  • İMSAK 02:55
  • GÜNEŞ 04:54
  • ÖĞLE 12:38
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:11
  • YATSI 22:01
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593