Başkan Tepe’den Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’yle nokta atış!

Altınordu’da coğrafi bakımdan mahallelerin ihtiyaçlarının farklılık göstermesine bağlı olarak Fen İşleri Müdürlüğünden ayrı olarak kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, saha çalışmalarına başladı…

Aktüel 15.06.2024 18:45:00 1375 0
Başkan Tepe’den Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’yle nokta atış!

92 mahalleye sahip Altınordu’da coğrafi bakımdan mahallelerin ihtiyaçlarının farklılık göstermesine bağlı olarak kurulan müdürlükle, 70 mahalle için ayrı ayrı yol haritası belirlendi.

 Altınordu Belediyesi bünyesinde Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin görevi devralmasının ardından gerçekleşen dönüşüm, hizmet verimliliğini artırıyor.

92 mahalleye sahip Altınordu’da coğrafi bakımdan mahallelerin ihtiyaçlarının farklılık göstermesine bağlı olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nden ayrı olarak kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kısa sürede saha çalışmalarına başladı. 

-70 mahalle için ayrı ayrı yol haritası belirlendi -

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin ‘kırsal mahallere hizmet önceliği’ anlayışıyla seçim vaatleri arasında yer alan ve mayıs ayı itibariyle belediye bünyesinde kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sorumluluk alanındaki 70 mahalle için ayrı ayrı yol haritası belirleyen Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, çalışmalarla vatandaşlardan takdir görüyor.

Her hafta bir bölgeye yoğunlaşan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü; Zafer, Saraycık, Işıklı, Ortaköy, Güzelyalıköy, Karaağaç, Mübarek, Bayramlı, Karaoluk ve Kuylu mahallelerinde kapsamlı çalışmalar yürütüyor.

-“Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile kırsalda hizmet aksamıyor” -

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile kırsal mahallelerde yürütülen çalışmaların çok daha etkin ve verimli olduğunu açıkladı.

Kırsal mahalleleri göz bebekleri gibi gördüklerini vurgulayan Başkan Ulaş Tepe, şu açıklamayı yaptı:

“Seçim çalışmalarımızda gördük ki kırsal mahallelerimizdeki hizmetler ağır aksak ilerliyor. Birçok hizmet kırsal mahallelerimize ulaştırılmamış. Biz de göreve geldiğimiz takdirde kırsal mahallelerdeki çalışmalarımıza ağırlık vermemiz gerektiğini ve o mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın da daha konforlu yaşaması gerektiğine karar verdik. Gittiğimiz her kırsal mahalledeki vatandaşlarımıza belediyemiz bünyesinde sadece kırsal mahallelerimize hizmet üretecek olan bir Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kuracağımızın sözünü vermiştik. Bunu da ilk 100 gün içerisinde yapacağımızı taahhüt etmiştik. Göreve gelir gelmez çalışma arkadaşlarımızdan Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün bir an önce kurulması için çalışma başlatmalarını istedim. Mayıs ayı itibariyle müdürlüğümüz belediyemiz bünyesinde çalışmalarına başladı. Bugün halkımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kırsal mahallelerimiz bizim göz bebeğimiz. Kırsal mahallelerimizi daha fazla hizmetle buluşturacağız ve hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıracağız.”

-“92 mahallemizi bir ve bütün olarak görüyoruz”-

Ulaş Tepe, kırsal mahalleleri de modern şehir kapsamında tutacaklarını kaydederek, “Altınordu’muzun 92 mahallesi bulunuyor. Bu 92 mahallemizin 70’i kırsal mahallelerden oluşuyor. Biz sadece şehir merkezimizdeki 22 mahallemizle Altınordu değiliz. Biz kırsal mahalleleriyle birlikte Altınordu’yuz. Bu düşünceyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Yaşanılabilir bir kenti daim kılmak istiyorsak, kırsal mahallelerimizden başlamak suretiyle tüm mahallelerimize hizmet götürmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda alt yapıdan üst yapıya olan çalışmalarımızın yanı sıra kültür sanat etkinlikleriyle daha modern bir şehir inşa etmeyi hedefliyoruz. Yani oralarda yaşayan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, ablalarımız, annelerimiz, babalarımız bize sadece yol yapıp, çöpleri topluyorsunuz demeyecekler. Her alanda onlara yönelik çalışmalar yapacağız” ifadelerinde bulundu.

Ünye Kent Haber


  • Pazar 24.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.1 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Salı 28 ° / 17.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79

Ordu

23.06.2024

  • İMSAK 02:50
  • GÜNEŞ 04:50
  • ÖĞLE 12:36
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 20:11
  • YATSI 22:03
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593