Tarih: 14.06.2024 09:00

Bayramda yollara dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Kurban Bayramı’nın bayram havasının olası kazalar nedeniyle hüzne dönüşmemesi için, yola çıkan sürücülere hız ve yorgunluk uyarısı yaptı. 

En çok kazaların varış noktalarına yaklaşıldığında yaşandığını belirten Şimşek, “Kişiler varacakları yere bir an önce varmak için acele ediyor. Mola vermiyor ve yorgunluktan dolayı varacakları yere az bir mesafe kala kazalar meydana geliyor.” dedi.

Şimşek, kazalarda sürücü kusurunun yüzde 90’lar düzeyinde olduğunu, kurallara uyulsa, dikkatli yolculuk yapılsa, mola verilse yolculukların rahat geçeceğini vurguladı. 

14 Haziran Cuma günü 2023-2024 eğitim öğretimin tamamlanıp okulların tatil olması ve 16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı’yla birlikte gurbetçiler ve tatilciler hareketlendi. 

Binlerce vatandaş memleketine ve tatile gitmek için hazırlıklarını tamamladı. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde kendi aracıyla uzun yola çıkacak vatandaşlara uzmanlardan uyarı geldi. 

Sürücülere aşırı sıcaklarla birlikte oluşacak yorgunluk, hız ve dikkatsizlik sonucu bayram ve tatili, hüzne dönüştürmemesi çağrısı yapıldı. 

Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, Kurban Bayramı ve tatil nedeniyle yollarda oluşacak trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, sürücülere uyarılarda bulundu. 

-Sürücü kusuru yüzde 90'lar düzeyinde -

Şimşek, kazalarda sürücü kusurunun yüzde 90’lar düzeyinde olduğunu, kurallara uyulsa, dikkatli yolculuk yapılsa, mola verilse yolculukların rahat geçeceğini vurguladı. 

-Yorgunluk ve hıza dikkat! - 

Kazaların büyük çoğunluğunun hız ve yorgunluktan kaynaklandığını belirten Şimşek, “Trafik işaretlerine uyulmalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenilmeli ve aşırı hız yapılmamalı. Kazaların çoğunluğu hızdan ve yorgunluktan kaynaklı. Eğer bunu kontrol altına alabilirsek, kuralları ihlal etmezsek başarılı bir seyahat gerçekleştiririz.” dedi.

“Kazalar, varış noktasına yakın yerlerde meydana geliyor”

Bayram kazalarına bakıldığında varış noktasına az bir mesafe kala kazaların daha fazla olduğuna dikkat çeken Şimşek, şunları söyledi: 

“Özellikle bayram kazalarına baktığımızda, başlangıç noktasından varış noktasına az bir mesafe kala kazalar olduğunu görüyoruz. Örneğin kişi İstanbul’dan Ünye’ye gelmek için yola çıkıyor. Terme’de kaza geçiriyor. Bunun temel sebebi ise kişiler varacakları yere bir an önce varmak için acele ediyor. Mola vermiyor ve yorgunluktan dolayı varacakları yere az bir mesafe kala kazalar meydana geliyor. Sürücülerin özellikle bu konuda dikkat etmelerini istiyoruz.”

Ünye Kent Haber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —