Tarih: 19.10.2024 16:40

Belgesiz ve kaçak hayvan ticaretine karşı güvenlik güçlerine eğitim!

Facebook Twitter Linked-in

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, belgesiz ve kaçak hayvan hareketlerinin engellenmesi amacıyla İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerine “Yurt İçi Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Yol Kontrolü” konularında eğitim verildi.  

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Tuba Yılmaz tarafından verilen eğitimlerde Emniyet ve Jandarma personeline bilgi verildi.

Eğitimlerde, hayvan taşıyan araçlarda sürücülerin bulundurmaları gereken (nakil araçlarının sürücülerinin yeterlilik belgesi, hayvanlara refakat edenlerin bakıcı belgesi, nakliyecilerin yetki belgesi, uzun yol araçlarının onay belgesi) evraklar,  il içi hayvan nakillerinde hayvan türüne göre (pasaport, koyun keçi nakil belgesi, ev ve süs hayvanları için kimlik belgesi) gerekli olan belgeler anlatıldı. 

İller arası hayvan nakillerinde ise (yurt içi hayvan sevklerine mahsus veteriner sağlık raporu, dezenfeksiyon belgesi, arı vize belgesi) hangi tür bilgi ve belgelerin aranacağı aktarıldı. 

Veteriner Hekim Yılmaz, yerel güvenlik güçlerinin bu konuda farkındalığını artırmayı ve hayvan sağlığı ile güvenliğini sağlamayı amaçlandığını vurguladı.

Eğitimde, hayvan hastalıklarının önlenmesi, hayvan hareketlerinin kontrolü ve kaçakçılıkla mücadele yöntemleri de ele alındı. 

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —