Bileği bükülemeyen Doğru, Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor…

Ünye’de 5 yıl önce yöneldiği bilek güreşinde ulusal ve uluslararası başarılar elde eden 51 yaşındaki Hüsrev Doğru, dünya şampiyonluğu için çalışmalarına başladı.

Spor 23.05.2024 09:49:00 724 0
Bileği bükülemeyen Doğru, Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor…

Geçen yıl Moldova'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik ve üçüncülük elde eden, şimdi ise ağustosta gerçekleştirilecek dünya şampiyonası için şampiyonluğu hedefleyen Hüsrev Doğru, hazırlıklarını sürdürüyor.

Ünye’de 5 yıl önce yöneldiği bilek güreşinde ulusal ve uluslararası başarılar elde eden 51 yaşındaki Hüsrev Doğru, 15-25 Ağustos 2024 tarihlerinde Moldova’da düzenlenecek Dünya Şampiyonluğu için çalışmalarına başladı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Ordu Erkek Yetiştirme Yurdu'nda 1986-1991 yıllarında kalan, şu anda Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde memur olan Hüsrev Doğru, ilerleyen yaşlarda spor yaptığı sırada bilek güreşinde kendini geliştirmeye karar verdi.

Ünye’de ÜNÇEK Spor Kulübü’nde 46 yaşında bilek güreşi branşına yönelen Doğru, kısa sürede yurt içi ve yurt dışındaki organizasyonlarda dereceler almasıyla dikkat çekti. 

Evli ve 1 çocuk babası Doğru, geçen yıl Moldova'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 80 kiloda sağ kolda ikincilik, ardından Kazakistan'da yapılan dünya şampiyonasında sol kolda ikincilik ve sağ kolda üçüncülük elde etti.

Slovakya'da 2-15 Mayıs'ta gerçekleştirilen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılan milli sporcu, grand master kategorisinde sol kolda Avrupa birincisi, sağ kolda Avrupa üçüncüsü oldu.

Memleketi Ünye’ye gururla dönen Doğru, ağustosta Moldova'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonası için Ünye Kapalı Spor Salonu Bilek Güreşi Eğitim Merkezi'nde çalışmalarına başladı.

51 yaşındaki Hüsrev Doğru, vücut geliştirme sporu yaparken sol kolunun güçlü olduğunu fark etmesi üzerine ÜNÇEK Spor Kulübü Başkanı Mustafa Arslan ile tanıştığını söyledi. Arslan'ın desteğiyle başladığı bilek güreşinde çeşitli kurslara gittiğini anlatan Doğru, üçüncü yılda Türkiye, beşinci senede de Avrupa şampiyonluğunun geldiğini belirtti.

Doğru, bu sene daha tecrübeli şekilde şampiyonaya katıldığını vurgulayarak, "Bu sene şampiyonluğu tecrübemize dayanarak aldık. Çünkü güç bir yere kadar ama tecrübe de gerekiyor. Tecrübe ile gücü birleştirdiğin zaman derece de geliyor. Moldova'da ağustos ayında düzenlenecek dünya şampiyonası var. Hedefimiz hem sağ hem de sol kolda altın madalya alıp İstiklal Marşı'nı okutmak Allah'ın izniyle." dedi.

-“Spora ilgilisi olan gençler çok çalışsınlar pes etmesinler” -

Spora ilgisi olan gençlere de tavsiyelerde bulunan Doğru, “Ben haftada 4-5 gün spor yapıyorum. İş dışındaki zamanlarımı sporda geçiriyorum. Çok çalışarak bu dereceler elde ediliyor. Gençlere tavsiyem ise sabretsinler, çok çalışsınlar, hemen pes etmesinler. 2-3 ay gelip sporu bırakmasınlar. Sabır ve mücadele olduğunda başarı gelecektir.” dedi. 

Milli Sporcu Doğru, pazar esnafı olan eşi Yurdanur Doğru’ya mesai saati dışındaki saatlerde de yardımcı oluyor. 

Doğru, şampiyonalara hazırlanırken en büyük destekçisinin eşi Yurdanur ve kızı olduğunu ifade ederek “Ailemin desteği tamdı. Eşim ve kızım her zaman en büyük destekçim.” diyerek onlara teşekkür etti. 

Doğru, bilek güreşi eğitim merkezinin açılmasında ve spor yaşantısında kendisine destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ÜNÇEK Spor Kulübünün yöneticileri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Sportif ve Kültürel Faaliyetler Koordinatörü Fahrettin Alkan'a teşekkür etti.

Yurdanur Doğru: Eşimin her zaman yanındayım 

Şampiyon Milli sporcu Hüsrev Doğru’nun eşi Yurdanur Doğru, “Çok çalıştı. Zaten sporda ilk adım atılıp birşeyleri yaptıktan sonra içinden çıkmıyorlar. Azim çok önemli. Bu anlamda eşimin her zaman zaman yanındayım.” dedi. 

Bilek Güreşi Antrenörü Furkan Kirman ise 4 yıldır birlikte çalıştığı Hüsrev Doğru'nun Avrupa şampiyonluğundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Dünya şampiyonası için daha sıkı çalışma yapacaklarını belirten Kirman, sporcunun şampiyonada Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşı'nı tekrar okutup şampiyonluğunu ilan edeceğine inandığını kaydetti.

Ünye Kent Haber 

 

 

 


  • Pazar 23.8 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.5 ° / 16.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.1 ° / 17.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75

Ordu

16.06.2024

  • İMSAK 02:49
  • GÜNEŞ 04:49
  • ÖĞLE 12:34
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 20:10
  • YATSI 22:01
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593