BİZ projesi Altınordu’dan başladı…

BİZ projesi Altınordu’dan başladı…

Eğitime ilk kez adım atan çocuklara ve ailelerine bu süreçte yardımcı olmayı amaçlayan Bilinçli İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi kapsamında Altınordu’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi kapsamında Altınordu ilçesi Altınfındık İlkokulunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Proje doğrultusunda sinema, konferans ve tiyatro faaliyetleri gerçekleştirildi.

Etkinliklere, çocuklarını ilk defa okula göndermenin heyecanını yaşayan velilerle, 1. sınıfa yeni başlayan öğrenciler katıldı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, projeyle eğitime ilk kez adım atan çocuklara ve ailelerine bu süreçte yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. 

Proje kapsamında ilkokula yeni başlayan öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak, okul ortamına ve öğretmenlerine alışmalarını sağlamak ve velilerin okul ile ilişkilerini güçlendirmek istendiğini vurgulayan Vargeloğlu, şu açıklamayı yaptı: 

“Proje ile öğrencilerimizde okula aidiyet duygusu oluşturmayı, eğitim yolculuğunun başlangıcında kalıcı ve değerli izler bırakmayı, aynı zamanda aileler ile öğretmenler arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlamaktayız. Yeni eğitim modelimiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda öğrencilerimizin okula gönülden bağlanmasını sağlamak için yürüttüğümüz proje kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ailelerin eğitim sürecine olan katkılarını da artırarak öğrencilerimizin gelişimine destek olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda BİZ Projesi'ne katkılarından ötürü Altınfındık İlkokulu idareci, öğretmen ve velilerine teşekkür ediyorum. Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın eğitim yolculuklarına katkıda bulunmak için çeşitli projeler ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz." 

Ünye Kent Haber 

Bülten