Tarih: 24.10.2024 14:20

“Bizim Yunus’un izinde, yürüyoruz bilimle” TÜBİTAK Bilim Şenliği açıldı

Facebook Twitter Linked-in

99 Atölyede 693 etkinliğin gerçekleştirileceği Bilim Şenliği 24-26 Ekim 2024 tarihlerinde 3 gün sürecek. 

Bilim şenliği kapsamında oluşturulan atölyelerde öğrenciler ve ziyaretçiler robotik kodlamadan fizik ve kimyaya, kültürel değerlerimizden sanatsal çalışmalara kadar sanat ve teknolojinin her alanından çalışmalarla buluşup, deneyimleme fırsatı bulacak. 

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda "Bizim Yunus'un İzinde, Yürüyoruz Bilimle" isimli TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı. 

-99 Atölyede 693 etkinlik gerçekleştirilecek-

Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Bilim Şenliği’nin açılışında yaptığı konuşmada, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı ile bilim kültürünün ve iletişimin toplumun daha geniş kesimlere yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasının amaçlandığını söyledi. 

-“Öğrenciler üretecek ve keşfederek kendilerini geliştirecekler” -

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan şenlikte okul öncesinden liseye tüm öğrenci guruplarına hitap eden 99 atölyede 693 etkinliğin gerçekleştirileceğini ifade eden Müdür Tokgöz, şunları söyledi:

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bu kapsamda eğitim öğretim faaliyetlerinde bilimin ve teknolojinin yerini güçlendirmek, öğrencilerimizi bilim insanı olma yolunda desteklemek hepimizin ortak görevidir. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğimizde bunun somut bir yansımasıdır.  Burada sergilenen projeler ve etkinlikler sayesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin merakı artacak, yaratıcılıkları gelişecek ve onlara bilimsel süreçleri deneyimleme fırsatı sunulmuş olacaktır. Öğrencilerimiz atölyelerde bilimle, teknoloji ile sanatla buluşacak, sadece öğrenmekle kalmayıp üretecek ve keşfederek kendilerini geliştirecekler. Bilimsel düşünme yetisi kazanacaklardır. 

“Bizim Yunus’un izinde, yürüyoruz bilimle” temalı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğimiz sadece öğrencilerimiz için değil, aileler ve öğretmenler içinde bir öğrenme fırsatı sunarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde bilimsel bilincin yayılmasına katkı sağlayacaktır.  İlçemizde bilimle dolu 3 gün yaşanacak ve ziyaretçilerimizin bilime olan tutkusu pekişecektir. Bu kapsamda tüm katılımcılarımızı, bütün etkinliklerimizi denemeye ve öğrenmeye davet ediyorum.”

-Müdür Tokgöz’den destek veren ve katkı sunanlara teşekkür -

Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, katkı verenlere teşekkür ederek, şunları ifade etti:
“Valimiz Muammer Erol’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Kaymakamımız Ayhan Işık’a, Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu’na, protokol imzalayarak bizlere destek veren İlçe Emniyet Müdürlüğü’müze, İlçe Sağlık Müdürlüğümüze, İlçe Müftülüğümüze, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’na, Ünye Ticaret Borsası’na, Fatsa, Korgan, Çaybaşı, İkizce ve Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve tüm proje paydaşlarımıza, proje yürütücüsü öğretmenlerimiz Ferda Gür’e ve Nurullah Kereci’ye ve tüm ekip ile katılımcılara teşekkür ediyorum.”

“TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı bilimin ve teknolojinin önemini bir kez daha gösterdi”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, katıldığı bilim şenliği açılışında, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınadı. 

TUSAŞ’a yapılan saldırının bilimin ve teknolojinin önemini bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Başkan Tavlı, şu açıklamayı yaptı:

“Bilimin, teknolojinin ve savunma sanayisinin güçlü bir temsilcisi olan TUSAŞ’A yapılan saldırı, aynı zamanda gösteriyor ki; bilime ve teknolojiye yapılan bir saldırı. Ünye’de TÜBİTAK üzerinden 4007 Bilim Şenliklerinin düzenlenmesi ve paydaşlar içinde yerel yönetim olarak bizlerinde olması mutluluk verici. Çok kıymetli okullarımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bilimin ve teknolojinin ışığında kendilerini geleceğe hazırlamalarındaki gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Geçtiğimiz hafta Adana’da düzenlenen TEKNOFEST organizasyonunda Ünye’den birincilikler elde edildi, bu başarının içinde emeği olan kıymetli öğretmenlerimizi ve gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum.” 

-“Çocuklarımız bu etkinliklerle bilime bir adım daha yaklaşarak fark yaratacak” -

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık,  Bilim Şenliği alanında öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak farklı türde etkinliklere yer verildiğini söyleyerek, “Bu tarz etkinliklerle çocuklarımız bilime bir adım daha yaklaşarak fark yaratacaktır. Güçlü yarınlarımız adına gurur duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi. 

-“Bu tür etkileşimli uygulamaların sayısının artması öncelikli hedeflerimizden” -

Gelecekteki hedeflerimize ulaşmak için bilime daha fazla önem vermek ve günlük hayatın içine daha fazla dâhil etmek gerektiğini vurgulayan Kaymakam Işık, şunları ifade etti:

“Öğrencilerimize bilime ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran, aynı zamanda onların bilimsel düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan böyle etkileşimli uygulamaların sayısının artması öncelikli hedeflerimizdendir. Emeği geçen tüm paydaş kurumlara teşekkür ediyor, ilçemiz için faydalı ve öğretici bir etkinlik süreci olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından “Bizim Yunus’un izinde, yürüyoruz bilimle” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nin açılış kurdelesi kesilerek, bilim şenliği alanı gezildi. 

TÜBİTAK Bilim Şenliği açılışına Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tercan, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, daire amirleri, müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda açılışı yapılan TÜBİTAK Bilim Şenliği 26 Ekim 2024 tarihi akşamına kadar gezilebilecek. 

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —