Bu festival, Fevzi Çakmak sahillerine ilgiyi arttırdı…

Fevzi Çakmak Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği (FEKSADER) tarafından Fevzi Çakmak Kültür ve Sanat Festivali kumsal etkinlikleriyle başladı.

Aktüel 26.06.2024 15:19:00 1065 0
Bu festival, Fevzi Çakmak sahillerine ilgiyi arttırdı…

Dernek Başkanı Adem Kaya, Fevzi Çakmak Mahallesinin çok güzel bir sahili olduğunu, bu festivalle de bu sahili kullandırmayı amaçladıklarını söyledi. 

Kaya, “Bu sahili Fevzi Çakmak ve Ünye olarak kullanamıyoruz. Bu tür etkinlikler sahilimizden de faydalanmayı, hatta Ünye’de yaşayan diğer hemşerilerimizin de bu tarafa doğru gelmesini sağlayacak.” dedi. 

Fevzi Çakmak Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği (FEKSADER), 23 Haziran ile 3 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlediği mahalle festivali kumsal etkinlikleri ile başladı.

Dolu dolu geçen kumsal etkinliklerin kum futbol turnuvaları, kumsalda müzik dinletisi, el sanatları sergileri ile devam ederken, festivale katılım ve ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. 

“Festivalimiz zenginleştirilerek devam ediyor”

Fevzi Çakmak Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adem Kaya Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları kaydetti; 

“Festival kapsamında 22 Haziran’da stantlarımızı kurmaya başladık. 23 Haziran itibariyle de kumsal etkinliklerimiz başladı. Bu kapsamda kumsalda müzik faaliyetimiz başladı. Küçük çocuklarımız bir ön hazırlık maçı yaptılar. Müzik eşliğinde oyunlar, sohbetler ev hanımlarımızın el sanatları ile ilgili yaptığı el işlerinin sergilenip ekonomiye dönüştüğü stantlar var. Yine gözleme yapan ev hanımlarımız var. Hatta yeni arkadaşlarımız stantlarını kurmaya başladılar. Ev hanımlarının yaptığı el sanatları ile ilgili daha fazla stant kurarak burayı zenginleştirmek istiyoruz. 

“Festivale ilgi her geçen gün artıyor”

Festivalimize her geçen gün talep ve ilgi artarak devam ediyor. Müzik dinletimize ilgi her geçen akşam artıyor ve daha kalabalık oluyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde şu algıyı yıktık, bu zamana kadar köprübaşına kadar gelip geri dönenler, köprübaşından Fevzi Çakmak’a doğru gelmeye başladı. Bizim de amacımız da buydu. 

“Fevzi Çakmak kumsalından faydalanılmaya başlandı”

Fevzi Çakmak’ın çok güzel bir sahili var. Ama bu sahili Fevzi Çakmak olarak ve Ünye olarak kullanamıyoruz. Bu tür etkinlikler sahilimizden de faydalanmayı, hatta Ünye’de yaşayan diğer hemşerilerimizin de bu tarafa doğru gelmesini sağlayacak. 

“Festivalimizde çok güzel anlar yaşıyoruz”

Festivalimiz kapsamındaki kumsal etkinliklerinde çok güzel bir şey yaşadık, şehir dışında yaşayan eski dostlar yıllar sonra burada buluştu. İnsanlar birlikte çocukluk yaşamış, dostluk kurmuş. Yaz aylarında Ünye’ye gelseler bile birbirlerini göremiyorlar. Bu festival buna da vesile oldu, 10 yıl, 20 yıl birbirini göremeyen insanlar burada karşılaştı, oturdular eski günleri yad ettiler. 

“Önümüzdeki yıl 2 aylık yaz etkinliği planlıyoruz”

Festivalimi kapsamında önümüzdeki günlerde çocuk futbol takımının turnuvaları başlayacak. Festivalimizin finalinde Ünye şöhretler turnuvamız olacak. 28 Haziran tarihinde 3. Geleneksel Tavra Turnuvamız başlayacak. 3 Temmuz tarihinde ise tavla turnuvamızın finali olacak yine aynı gün büyük konserimiz olacak. Konser günü unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları ve çeşitli etkinliklerle zenginleştireceğiz. Seneye de bunu çok daha büyük bir proje düşünüyoruz. 2 ay sürecek bir yaz etkinliği planlıyoruz. 

“Turnuvalarımızda Hami Öz ve Aslan Çakın’ın ismi yaşatılıyor”

Festivalimiz kapsamında kum futbol turnuvalarına değerli büyüğümüz Hami Öz’ün ismini verdik. Hami Öz ağabeyimiz kendini gençliğe adamış bir ağabeyimiz. Fevzi Çakmak eğer futbol konuşuyorsa bunun tek mümessili Hami Öz’dür. Neredeyse varını yoğunu çocuklara adamış bir ağabeyimiz. Mekanı cennet olsun. Bu konuda mahallemizde büyük emekleri vardır. Bizde hem Hami ağabeyimizi yad etmek, hem de adını yaşatmak adına kum futbol turnuvalarına Hami Öz Turnuvası ismini verdik.  Tavla turnuvamıza da yakın dönemde kaybettiğimiz Aslan Çakın kardeşimizin ismini verdik. Aslan kardeşimizin sporla ilgili birçok emeği vardır. Aslan kardeşimizin ismini de tavla turnuvamızda yaşatacağız. Allah mekanını cennet eylesin.”


  • Cumartesi 25.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazar 25.8 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.9 ° / 17.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45

Ordu

29.06.2024

  • İMSAK 02:53
  • GÜNEŞ 04:52
  • ÖĞLE 12:37
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:12
  • YATSI 22:02
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593