“Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye" projesi başlıyor

Ünye'nin kültürel zenginliklerini ve değerlerini yeni nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilecek olan "Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye" projesi 19 Ekim Cumartesi, yani bugün başlıyor.

Aktüel 19.10.2024 09:00:00 279 0
“Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye

Ünye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda saat 14:30’da düzenlenecek “Çocuğun Ruhsal Gelişimi Semineri Resim Atölyesi ve Çocuk Oyunları” çalışmasında Prof. Dr. Ayşe Yalın ve Ressam Gülay Birben katılımcılarla bir araya gelecek. 

Projenin önemli bir paydaşı olan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Gençlerin gelişmelerine imkan sağlamak, yönlendirmek adına destek ve faaliyetlerimiz olacak.” diyerek önemli bir çalışmanın hayata geçtiğini söyledi. 

Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği Kültür Sanat ve Eğitim Komisyonu tarafından geliştirilen ve Ünye Belediyesi’nin desteklediği Prof. Dr. Ayşe Yalın’ın üstlendiği proje başlıyor. 

"Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye" projesi Ünye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda saat 14:30’da düzenlenecek “Çocuğun Ruhsal Gelişimi Semineri Resim Atölyesi ve Çocuk Oyunları” çalışması yapılacak. 

-Başkan Tavlı: Gençlerimiz için destek ve faaliyetlerimiz olacak -

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 91.1 frekansında yayın yapan Şahane Radyo’da Gazeteci ve Radyo Programcısı Ali Öztürk’ün sunduğu “Kentin Sesi” programına konuk olarak, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Gazeteci Ali Öztürk, programda Başkan Tavlı’ya Prof. Dr. Ayşe Yalın’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği tarafından organize edilen “Bugünün ve Yarının Çocuklarını Düşünen Çocuk Dostu Kent Ünye” projesini sordu. 

Öztürk, “Bu projede çok önemli bir paydaşsınız. Bu proje ile neler yapılacak, bu tür projelere bakışınız ve projenin önemi nedir?” sorusuna Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, şu açıklamayı yaptı:

“Biz Ünye olarak; çocuk dostu kent olma yolunda yapmamız gereken fiziki şartlarla ilgili çalışmalarımızı zaten yürütüyoruz. Bunun aynı zamanda bir sosyal proje çerçevesinde, sosyolojik ve psikolojik eğitim boyutlarının da büyütülmesi ve sürdürülmesi lazım. Bununla ilgili de Prof. Dr. Ayşe Yalın ile Gülay Birben Hanım Ünye’nin Dünkü Çocukları perspektifinden yola çıkarak bu proje hazırlandı. Bugünün çocukları yarının büyükleri olacak. Şehrimizin daha güvenli nesillere teslim edilmesi, kendini geleceğe hazırlamış çocukların yetişmesi için bugün üzerimize düşeni fazlasıyla yapan bir şehir arzusundaydık. Bu projeden yola çıkarak, bunu faklı mahallelerde, farklı zaman dilimlerinde uygulayarak; gençlerin kendine olan güvenlerini tesis ederek, kendilerini ve şehrini tanıyarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda psikolojik bir ortam içerisinde davranış biçimlerinin nasıl olabileceği ile ilgili eğitimlerini alarak diğer taraftan sosyal haklarını, kendine sağlaması gereken imkanların ne olduğunu bilen bilinçli bir neslin yetişmesini imkan sağlayıcı, ayaklarının üstünde durabilen, kendini bilebilen, kendi haklarını bilen bir gençliğin yetişmesine imkan sağlamak adına hem sosyolojik ve psikolojik konferans ve seminerlerin yanında, aynı zamanda sanatsal faaliyetler çerçevesinde gençlerin de gayretleri çerçevesinde hangi dallara ve alanlara ilgileri varsa o yönde gelişmelerine imkan sağlamak, yönlendirmek adına destek ve faaliyetlerimiz olacak.”

Psikolog Prof. Dr. Ayşe Yalın projenin ana amacının kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerlerin yeniden canlandırılmasını sağlamak olduğunu açıklamıştı.

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE


  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Ordu

23.10.2024

  • İMSAK 05:17
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:14
  • AKŞAM 17:44
  • YATSI 19:03
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593