Büyükşehir destek verdi, vatandaş üretti…

Büyükşehir destek verdi, vatandaş üretti…

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin “Kendi Kendine Yeten Şehir” sloganıyla başlattığı tarımsal destekler ve üretilenlere “alım garantisi”yle sahip çıkması sonucu hayvancılık yapan Mesudiye’deki kaz üreticileri çalışmalardan memnun.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2019 yılında göreve gelmesi ile ‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ sloganıyla başlattığı tarımsal destekler sürüyor. Desteklerin yanı sıra üretilenlere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesinin “alım garantisi” üreticilere hem güven veriyor, hem de yeni alanlarda üretime teşvik ediyor.

Hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Mesudiye ilçesi Üçyol mahallesinde ikamet eden Celalettin Yalman, Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘alım garantisi’ sözü üzerine kendi sermayesiyle 2 bin kaz civcivi alarak yetiştirmeye başladı. 

Üretime başlayan Yalman’a süreç içerisinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri, üreticinin kaz yemi olarak kullandığı arpa hasılı ile yaş sebze ve meyveleri periyodik bir şekilde ayağına götürdü. Üretici verilen bu hizmetle yem maliyetlerini yarı yarıya düşürdü.

Ayağına gelen hizmeti değerlendiren üretici Celalettin Yalman, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti. 

Ünye Kent / Haber Merkezi