CHP’li Ateş: “Perşembe Yaylası’nda doğa ile birlikte geleceğimiz de katlediliyor”

CHP’li Ateş: “Perşembe Yaylası’nda doğa ile birlikte geleceğimiz de katlediliyor”

CHP Korgan İlçe Başkanı Turhan Ateş, Ordu’nun Perşembe Yaylası ve çevresinde yürütülen maden arama çalışmalarına tepki göstererek, bölgedeki doğal yaşamın, su kaynaklarının ve turizmin ciddi tehdit altında olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Korgan İlçe Başkanı Turhan Ateş, Ordu’nun Aybastı ilçesi yakınlarındaki Perşembe Yaylası ve Çoban Tepesi’nde sürdürülen maden arama faaliyetlerine karşı yürüttükleri mücadeleyi değerlendirdi.

Ateş, doğa talanına karşı halkla birlikte direniş gösterdiklerini belirterek, “Çoban Tepesi’nde çadır kurduk, günlerce alanda nöbet tuttuk. Orada yalnızca toprağı değil, çocuklarımızın geleceğini savunduk.” dedi.

Maden arama faaliyetlerinin yasal belge olmadan gerçekleştirildiğini ileri süren Ateş, “Jandarma ekipleri tutanak tuttu, ancak yetkililer şirketi korumaya devam etti. Bu, doğaya karşı değil, halka karşı kurulmuş bir düzenin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“Menderesler yok olursa, yalnızca manzara değil umut da kaybolur”

Perşembe Yaylası ile Aybastı arasındaki Mendereslerin eşsiz bir doğa mirası olduğunu vurgulayan Ateş, “Bu alan sadece turistik bir görüntü değil; su kaynaklarının, canlı yaşamın ve yerel ekonominin can damarıdır. Bu menderesler yok olursa, bölge halkının umudu da kurur.” diye konuştu.

Çevre dernekleri, köylüler ve partililerle birlikte maden çalışmalarına karşı yoğun bir direniş gösterdiklerini aktaran Ateş, halkın sahiplenmesiyle sondaj faaliyetlerinin durdurulduğunu söyledi.

“Geleceğimiz için direnmeye devam edeceğiz”

Maden şirketlerinin denetlenmediğini, ancak direniş gösteren halkın baskı altında tutulduğunu belirten Ateş, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Yok edilen her ağaçta, her mendereste sadece doğa değil; çocuklarımızın nefesi, geleceğimizin umudu var. Bu topraklara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Halkın sesi olmaya ve bu yağma düzenine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Ünye Kent / Haber Merkezi