“Durdu!” diyenlere Tavlı’dan yanıt!

Ünye Tekkiraz Entegre Sağlık Tesisi, Ünye Akkuş Niksar Yolu çalışmaları ve Ünye Kültür Merkezi çalışmaları yerinde inceleyen heyet, yatırımların hızlı bir şekilde devam ettiği, bir aksama ve sorun olmadan tamamlanacağını vurguladı

GÜNDEM 12.07.2024 19:02:00 3464 0
“Durdu!” diyenlere  Tavlı’dan yanıt!

Ünye’de sağlık, ulaşım, kültür ve diğer yatırımların devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bölge milletvekillerimizin mecliste çalıştıkları süre içinde bizde ilçe başkanımızla birlikte sahada yapılan işleri yerinde kontrol ediyoruz.” dedi. 

Tavlı, “Ünye Akkuş Niksar yolumuz Karadeniz’i İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayan güzergahımız. Kimisi durdu dedi, kimi kaynak yok denildi. Şimdi çalışan makinayı görünce onlar da ne söyleyecek, diye bazen merak etmiyor değilim.” diyerek bu yolla ilgili kamuoyunda söylentilere yanıt verdi. 

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan da, “Ünye Akkuş Niksar Yolu tamamlandığında ilçemizi ve bölgemizi İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayan iki kültürü, iki medeniyeti, iki ekonomiyi birbirine bağlayan ciddi katkıları olacak bir yol olacaktır. Karadeniz bölgesine, ilimize ve ilçemize sunacağı katkı yüksektir.” diyerek çalışmaları yakından takip ettiklerini vurguladı.                                 

Tekkiraz Entegre Sağlık Tesisi, Ünye Akkuş Niksar Yolu çalışmaları ve Ünye Kültür Merkezi çalışmaları yerinde incelenerek Ünye’de yatırımların hızlı bir şekilde devam ettiği, bir aksama ve sorun olmadan tamamlanacağı vurgulandı. 

AK Parti Ordu Milletvekili, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ile Ünye Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Ünye İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri Ünye’de yapım çalışmaları devam eden yatırımları gezerek inceledi. 

-Tekkiraz’a konsept bir sağlık tesisi kazandırıyoruz -

Heyetin ilk durağı temel atma işlemi tamamlanarak inşaat çalışmalarının devam ettiği Tekkiraz Mahallesi’ndeki Entegre Sağlık Tesisi oldu. 

Buradaki çalışmaları yerinde inceleyen heyet, ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

İncelemenin ardından açıklama yapan AK Parti Ünye ilçe Başkan Hasan Fahri Alparslan, “Tekkiraz Aile Sağlığı Merkezimiz fiziki şartlarının yetersizliği dolayısıyla son dönemde hizmet verme noktasında zorluk çekmekteydi. Bu ihtiyaca binaen tamamlandığında 1.270 metrekare kapalı alana sahip, içerisinde gebe izleme birimi, Aile Sağlığı Merkezi, diş ünitesi, içerisinde röntgeni barındıran, 112 Acil Sağlık İstasyonunu da içerisinde barındıran, morg ve gasilhanesi bulunan bir konsept sağlık tesisini mahallemize kazandıracağız. Kısa sürede tamamlanıp Tekkiraz mahalle sakinleri ve bölgenin hizmetine sunacağız. Bu sürece katkı sunan Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Bölge Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

-“Yatırımları sık sık yerinde inceliyoruz” - 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ilçede devam eden yatırımları yerinde inceleyerek takip ettiklerini, gereken noktalarda da Ankara’da temaslarda bulunduklarını söyledi.

Ünye’de sağlık, ulaşım, kültür ve diğer yatırımların devam ettiğini ifade eden Başkan Tavlı, “Yatırımların yürümesinde ciddi anlamda bölge milletvekillerimizin bu işleri takip etmesi ve kaynakların aktarılması noktasında ciddi emek ve gayretleri var. Onların mecliste çalıştıkları süre içinde bizde ilçe başkanımızla birlikte sahada yapılan işleri yerinde sık sık kontrol ediyoruz. Bugün de birlikte yatırımları yerinde inceliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

-“Çalışan makinayı görünce ne söyleyecekler?” -

 Tekkiraz Entegre Sağlık Tesisi çalışmalarının ardından heyetin ikinci durağı Ünye Akkuş Niksar Yolu oldu. Heyet, yüklenici firmanın Tekkiraz Mahallesinde kurduğu kalıcı şantiye alanı ve yol çalışmalarının devam ettiği alanlarda incelemelerde bulundu. 

Ünye Akkuş Niksar Yolu Yüklenici Firma Proje Müdürü Gökhan Atasoy’dan çalışmalarla ilgili bilgi alan heyet, Ünye Akkuş Niksar yolunda işlerin rayında olduğuna dikkat çekerek kamuoyunda “İş durdu. Durdu mu? Firma çalışmayı durdurdu” gibi söylemlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye Akkuş Niksar yolumuz Karadeniz’i İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayan güzergahımız. Kimisi durdu dedi, kimi kaynak yok denildi. Şimdi çalışan makinayı görünce onlar da ne söyleyecek, diye bazen merak etmiyor değilim.” dedi.

“Ünye Akkuş Niksar Yolu’nun tamamlanacağı müjdesini buradan paylaşıyorum”

AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan yolun son durumuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“30 Nisan 2023 tarihinde temelini attığımız Ünye Akkuş Niksar Yolu’nun yaklaşık 10. kilometresinde çalışmaları yerinde incelemek üzere sahadayız. Ünye Akkuş Niksar Yolu her ne kadar bu isimle anılsa da, tamamlandığında ilçemizi ve bölgemizi İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayan iki kültürü, iki medeniyeti, iki ekonomiyi birbirine bağlayan ciddi katkıları olacak bir yol olacaktır. İlçemizdeki OSB, limanı, Serbest Bölgesi ile entegre olduğunda özellikle Karadeniz bölgesine, ilimize ve ilçemize sunacağı katkı yüksektir. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Kısa sürede yolun tamamlanacağı müjdesini paylaşıyorum.” 

-Kültür Merkezi en geç 2025 yılı şubat ayında hizmete alınacak -

Heyetin Ünye’deki son durağı kaba inşaat çalışması tamamlanmak üzere olan Ünye Kültür Merkezi oldu. Burada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen heyet, kaba inşaatın tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde diğer çalışmaların tamamlanacağını işaret etti. 

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Kültür Merkezi’nin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağını, en geç 2025 yılı ocak veya şubat ayında hizmete açılacağını vurguladı. 

Alparslan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Kültür Merkezleri milli kültürlerin halka aktarılmasında önemli rol oynayan yapılardan biridir. Ünye Kültür Merkezi son dönemde çokça konu edildi ve şuana kadar yapılmasında bir takım talihsizlikler yaşanmasına rağmen bugün geldiğimiz noktada artık çatısı kapatılacak noktaya ulaştı. Tamamlandığında 8 bin 200 metrekare kapalı alana sahip, 513 kişilik çok amaçlı salon, beraberinde 220 kişilik bir tane konferans salonu, sergi ve tiyatro salonları ile kütüphaneyi de kapsayan bir Kültür Merkezi’ni yılsonunda tamamlayıp, en fazla 1-2 ay sapma oluşa en geç 2025 yılı ocak veya şubat ayında Ünye’mizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz.” 

Ünye Kent Haber 


  • Cuma 25.6 ° / 17.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 26 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 25.9 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9936,76%-0,48
  • DOLAR

    33,98% 0,13
  • EURO

    37,76% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2744,82% 0,62
  • Ç. ALTIN

    4464,67% -0,29

Ordu

06.09.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:53
  • ÖĞLE 12:32
  • İKİNDİ 16:09
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:23
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593