Emekliler, açlık ve sefalet içinde…

‘Emekliler Yılı’ ilan edilen 2024 yılında Emekliler Haftasına açlık ve sefalet içinde girdiklerini belirten DİSK Emekli Sen Ünye Şubesi, insanlık onuruna yakışır bir emekli maaşı alana kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurgul

Aktüel 3.07.2024 18:49:00 766 0
Emekliler, açlık ve sefalet içinde…

DİSK Emekli Sen Ünye Şube Temsilciliği 28 Haziran-4 Temmuz Emekliler Haftası dolayısıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Temsilcilik adına basın açıklaması yapan DİSK Emekli Sen Ünye Şube Temsilciliği Sekreteri Mustafa Aydın,  “Emekliler Yılı ilan edilen 2024 yılında Emekliler Haftasına açlık ve sefalet içinde giriyoruz.” dedi. 

-“Emekliler Haftasına açlık ve sefalet içinde giriyoruz” -

İnsanlık onuruna yakışır bir emekli maaşı alana kadar mücadelelerinin devam edeceklerini vurgulayan Mustafa Aydın, açıklamasında şunları kaydetti; 

“Emekliler Yılı ilan edilen 2024 yılında Emekliler Haftasına açlık ve sefalet içinde giriyoruz.  28 Haziran-4 Temmuz Emekliler Haftasında, açlık, yoksulluk, sefalet üçgenindeki emekliler için kutlanacak bir şey yok. Türkiye’de emekliler, yıllardır ne Emekliler Haftasını, ne de Emekliler Günü’nü kutlayabiliyor. Emeklilerin kendileri için ayrılan bu haftada, dahası "emeklilerin yılı ilan edilen 2024 yılında, günlerimiz kutlamalarla değil, yaşam mücadelesi ile geçiyor. 

-“Bedeli ödeyen on yıllardır işçiler oluyor, emekliler oluyor” – 

Enflasyonun sebebini işçilerin ücretlerinde, emeklilerin aylıklarında arayanlar sermayeyi, beslemeye devam ediyor.  Bilim kar enflasyonu diyor; onlar emekli aylıkları. Bilim firmaların karları diyor; onlar asgari ücret-enflasyon sarmalı. Emekliler açlık sınırının yarısındaki aylıklarımızla ne geçinebiliyor, ne barınabiliyor, ne de temel gıda maddelerine erişebiliyoruz diyor. Onlar çalışmıyorlarsa yaşamasınlar, Bizler buzdolabımızdan eksilterek faturaları denkleştirmeye; torunumuzun harçlığından keserek ilaç paramızı yetiştirmeye çalışırken "2-3 ay bedeli hep birlikte ödeyeceğiz" diyorlar. Bedeli ödeyen on yıllardır işçiler oluyor, emekliler oluyor. Sefa sürenlerse bir kez daha servetlerini cebimizden aldıklarıyla katlayanlar oluyor. 

Bu ülkede, en düşük emekli aylığı, ancak Hazine yardımlarıyla on bin liraya tamamlanıyor. Bu şartlarda, 4 milyona yakın emeklinin Temmuz ayında hiç zam almayacağı ya da resmi enflasyon oranından dahi düşük zamlı aylıklara mahkum edileceği, yüksek enflasyonun bedelini hep birlikte ödeyeceğime söylemekten çekinmiyorlar. 

-“Yanlış ekonomi politikalarının bedelini işçilere, emekçilere, emeklilere ödetenlerle barışmayacağız” -

Yanlış ekonomi politikalarının, yanlı programların bedelini işçilere, emekçilere, emeklilere ödetenlerle barışmayacağız.  Bayramda sadakanızı, seçim süreçlerinde müjdelerinizi, emekliyi enflasyona ezdirmedik, sözlerinizi kabul etmiyor; bu ülkenin emeklileri bir araya geldiğinde gideceğiniz o günlerin yakın olduğunu hatırlatıyoruz. 

Emekliler olarak son sözü bizim söyleyeceğimizi gösterecek; insan onuruna yakışır bir emeklilik yaşamı için mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Bayramımızdan, soframızdan, torunlarımızın geleceğinden, yaşamımızdan çalanların, aklımızla alay edercesine Emekliler Haftasını kutlamalarını kabul etmeyeceğiz. Emekliler haftasını yaşam mücadelesi verdiğimiz bugünleri geride bıraktığımız; demokrasinin ve emeğin yarınlarında kutlayacağımıza olan inancımızla, bir kez daha haykırıyoruz.” 

Ünye Kent Haber 

 


  • Pazar 24.7 ° / 18.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 28 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.2 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Ordu

07.07.2024

  • İMSAK 02:59
  • GÜNEŞ 04:57
  • ÖĞLE 12:38
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 20:10
  • YATSI 21:59
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593