Tarih: 17.10.2024 09:00

Endüstri Meslek’e iki önemli laboratuvar kazandırıldı…

Facebook Twitter Linked-in

Ünye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından DOKAP’a başvurusu yapılan ve desteklenmeye değer bulunan “Meslek Edindirme Projesi” ile Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne  “Gaz Yakıcı Cihazlar Laboratuvarı” ve “Kaynak Similatörü Uygulama Atölyesi” kuruldu.

Kurulan atölyede, brülör -kombi arıza bulma, baca gazı analizi, verimli yanma, emisyonu kontrol altında tutma gibi çevre ve enerji açısından önemli konuları uygulamalı olarak işleyerek “Gaz Yakıcı Cihazlar Teknik Servisliği” eğitimi verilecek. 

“Kaynak Similatör Cihazı” ile de sanal kaynak uygulaması ve kaynak analizi yaparak “kaynakçılık” eğitimi verilerek sektörün ihtiyaç duyduğu teknik elemanları yetiştirilecek. 

Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden yapılan açıklamada, “Bu süreçte desteklerini hissettiğimiz Ünye Kaymakamımız Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özgür Tokgöz’e ve projemizi uygun bularak kaynak aktaran DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı) kalkınma ajansı yetkililerine teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.” denildi.

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —