Eski Başkanlar ilçelerde memur yapıldı, sırada Atik mi var?

Eski Başkanlar ilçelerde memur yapıldı, sırada Atik mi var?

Ordu'da eski belediye başkanları Hüseyin Semiz ve Tuncay Kiraz ile Ak Parti’den İstanbul Milletvekili aday adayı olan Ömer Faruk Günay, ilçe belediyeleri aracılığıyla memur olarak atandı.

Bu isimlerin ardından Adem Atik’in de bir belediyede Özel Kalem üzerinden memur yapılacağı iddia ediliyor. 

Ordu'da 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde belediye başkanlığı ve milletvekili aday adaylığı için yarışan, ancak seçimleri kazanamayan eski başkanlar memur olarak atanıp, kamuya geri döndü. 

Özellikle eski belediye başkanları ve bir milletvekili aday adayının belediyelerde memur olarak atanması, hem yerel, hem de ulusal çapta dikkat çekti.

-Ömer Faruk Günay OSKİ üzerinden memur oldu -

AK Parti’den İstanbul Milletvekili aday adayı olan Ömer Faruk Günay, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) üzerinden memur olarak atandı.

-Eski Başkan Kiraz Ünye Belediyesi’nden memur, Akkuş’ta Başkan Yardımcısı -

Korgan eski Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Korgan'da iki dönem belediye başkanlığı yaptı.

Son yerel seçimlerinde AK Parti'den tekrar aday olan Tuncay Kiraz, İyi Parti adayına karşı kaybederek seçimi kazanamadı.

Tuncay Kiraz’ın Ünye Belediyesi’nde istisnai memur kadrosuna atandığı, Akkuş Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcısı pozisyonunda olacağı öğrenildi. 

-Eski Başkan Hüseyin Semiz Fatsa Belediyesi’nde memur kadrosunda -

Çaybaşı'nda bir dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Hüseyin Semiz, bu dönem aday yapılmadı. AK Parti, 2023 yerel seçimlerinde Çaybaşı Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetti.

Çaybaşı eski Belediye Başkanı Hüseyin Semiz de Fatsa Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden istisnai memur olarak atandı. Semiz'in Fatsa Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı pozisyonunda olacağı öğrenildi.

-Adem Atik’te mi yolda?-

Son dönem belediyelerin Özel Kalem Müdürlükleri üzerinden yapılan atamaların ardından gözler Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye Başkan vekili olan Adem Atik’e döndü. 

Bir süredir kamuoyunda görünmeyen Adem Atik’in bir belediyede Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden istisnai memur olarak atanacağı, ardından pozisyon verileceği iddia ediliyor. 

Ünye Kent Haber