Fakülte, gururla 27. Dönem mezunlarını verdi

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 27. dönem mezuniyet töreni düzenlemenin gururunu yaşadı.

GÜNDEM 5.07.2024 19:50:00 1175 0
Fakülte, gururla 27. Dönem mezunlarını verdi

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, fakültenin 30 yıllık geçmişiyle köklü bir eğitim kurumu olduğunu söyleyerek, ilk kez 1994 yılında öğrenci alan fakülteden bu güne kadar 5 bin 932 öğrencinin mezun olduğunu açıkladı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Hayat öyle kolay olmayacak. Hayatta zorluklarla karşılaştığınız süreçlerde düştüğünüz yerden kalkmayı bilin. Kalktığınız yerde yeni şeylerin, yeni kapıların sizlere açılacağını özellikle bilmenizi istiyorum.” diyerek mezunları tebrik etti.

Mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Bundan sonra bakış açınız; hedefiniz, yeni ufuklar, yeni rotalar olmalı.” dedi.

 

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 2023-2024 yılı 27. dönem mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

Ünye İBBF Kampüsünde bulunan kumsaldaki amfi tiyatroda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

-Ünye İİBF 901 Lisans, 89 yüksek lisans ve 13 doktora öğrencisi ile eğitim öğretim yılını tamamladı -

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, Türkiye’nin deniz kenarında ve çok güzel bir doğal kampus ortamında eğitim öğretim yapan fakültesinde 901 Lisans, 89 yüksek lisans ve 13 doktora öğrencisi ile 4 bölümde lisans, 3 bölümde tezli yüksek lisans, 2 bölümde de tezsiz yüksek lisans ve 2 bölümde de doktora eğitimi yaptıklarını söyledi.

-İİBF’de 229 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı -

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Dekan Özcüre, şunları söyledi:

“Fakültemizde 11 bin 700 metrekare açık alan, 6 bin 400 kapalı alanda 43 akademik personel ve 15 memur ile hizmet veriyoruz. Fakültemizde ilk kez 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi öncülüğünde, daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi eğitimlerimize destek verdi. 2006 yılından bu yana Ordu Üniversitesi olarak eğitime devam ediyoruz. Bu zamana kadar 5 bin 932 öğrenci mezun ettik. Bugünde 229 öğrencimizi mezun vermenin onur ve sevincini yaşıyoruz.

-“Evlatlarınızı iş yaşamına alanında yetişmiş bireyler olarak mezun ediyoruz”-

Velilerimizin 4 yıl önce bize emanet ettiği evlatlarını iş yaşamına alanında yetişmiş birer iktisatçı, işletmeci, çalışma ekonomisti ve endüstri ilişkileri uzmanı, siyaset bilimci ve kamu yönetimci olarak yetiştirdik ve uğurluyoruz. Öğrencilerimizi pratik ve teorik bilgilerle donatarak bilgilerinin geliştirilmesine vesile olan tüm hocalarımızı ve bizlere desteğini esirgemeyen değerli Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Baş olmak üzere tüm Rektörlük ve Dekanlık birimlerimize teşekkür ediyorum.

-“Mezun olduğunuz Ünye İİBF itibarlı fakültedir” -

Bilinirliği, saygınlığı, güvenilirliği ve itibari ile 18 yıllık bir çınar olan Ordu Üniversitesi’nden bugün mezun oluyorsunuz. Mezun olduğunuz Ünye İİBF aynı şekilde itibarlı fakültedir. Üniversite eğitiminiz süresince sizleri çok yönlü, açık görüşlü, aklın ve bilimin rehberliğinde ülke ve dünya sorunlarına duyarlı ve çözüm odaklı olarak yetiştirmeyi hedefledik. İnanıyorum ki biz bu konuda başarılı olduk. Sizlerin kendini sürekli yenilendiğinde, kendinize inandığınızda başarılı olacağınıza inanıyorum.”

-Başkan Tavlı: Bundan sonra ayaklarınızın üzerinde duracaksınız -

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı mezuniyet töreninde öğrencileri tebrik ederek, “Sevgili gençler bundan sonra ayaklarınızın üzerinde duracaksınız. Hayat öyle kolay olmayacak. Onun için hayatta karşılaştığınız süreçlerde düştüğünüz yerden kalkmayı bilin. O düştüğünüz yerde asla kalmayın. Kalktığınız yerde yeni şeylerin, yeni kapıların sizlere açılacağını özellikle bilmenizi istiyorum.” dedi.

Rektör Baş: Bundan sonra bakış açınız; hedefiniz, yeni ufuklar, yeni rotalar olmalı” -

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, mezun olan öğrencilere bundan sonra yeni rotalar çizerek yeni hedefler belirlemeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“4 yıl süren uzun ve yorucu bir eğitim öğretim dönemi sonrası mezun oldunuz. Mezun olmanız sizlerin başarı, gayretleriniz sayesinde oldu. Siz hayalinizdeki mesleğin diplomasını aldınız. Bundan sonra bakış açınız, hedefiniz, yeni ufuklar, yeni rotalar olmalı. Hepinize üstün gayretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

Çok kıymetli velilerimiz, sizler çaba sarf ettiniz, evlatlarınızı yetiştirdiniz. Bizlere emanet ettiniz. Bizlerde ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “vatanını en çok seven vazifesini en iyi yapandır” sözünden hareketle evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık ve mezun oldular. Sizlerin ve bizim hocalarımızın üstün gayreti, üstün çalışmaları sonucu çok güzel bir emek ortaya çıktı. Sizlere ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dönem birincisi ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, mezuniyet kütüğüne okul birincisi Berrin İnandı Uçar tarafından plaket çakıldı. Ardından tüm mezun öğrencilere anı belgeleri verildi.

Coşku ve heyecanın yoğun olduğu tören, öğrencilerin keplerini toplu halde havaya fırlatmaları ile son buldu.

Mezuniyet töreni Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı,  Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, MYO Müdürleri, Akademisyenler, kurum amirleri, siyasi parti Ünye ilçe Başkan ve temsilcileri, STK  başkan ve temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Ünye Kent Haber

 


  • Pazartesi 28 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.2 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 27.7 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10864,08%0,11
  • DOLAR

    32,70% 0,13
  • EURO

    35,44% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,66% -1,41
  • Ç. ALTIN

    4012,41% -0,08

Ordu

08.07.2024

  • İMSAK 03:01
  • GÜNEŞ 04:57
  • ÖĞLE 12:39
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 20:10
  • YATSI 21:58
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593