Fatsa’da fındıkta don hasarı tespiti için ekipler sahada

Fatsa’da fındıkta don hasarı tespiti için ekipler sahada

Fatsa'da 12 Nisan 2025’te meydana gelen don zararı nedeniyle fındık bahçelerinde oluşan zararların tespitine yönelik çalışmalar başlatıldı.

12 Nisan 2025 tarihinde Fatsa’da meydana gelen don olayı, fındık bahçelerinde ciddi zararlara yol açtı. Bu nedenle, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından zarar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda yürütülen çalışmalarda, teknik personeller sahaya inerek çiftçilerin uğradığı zararları hızlı ve doğru şekilde belirlemeyi hedefliyor.

Zarar tespit çalışmaları kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan ve don nedeniyle ürün kaybı yaşayan çiftçilere, zarar oranına göre üretim masraflarının karşılanacağı açıklandı. 

Ayrıca, TARSİM sigortası bulunan üreticilerin, vakit kaybetmeden TARSİM’e ihbarda bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.

Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı da tüm üreticilere “geçmiş olsun” dileklerini ileterek, zarar tespit sürecinde dikkatli olunması ve gerekli başvuruların eksiksiz yapılması konusunda uyarılarda bulundu.

Çiftçiler, 172 numaralı Alo TARSİM hattı üzerinden de bilgi ve destek alabilecekler.

Ünye Kent / Haber Merkezi