Fatsa’ya 300 dönümlük Millet Ormanı projesi…

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye kazandırmayı planladıkları 300 dönümlük Terzioğlu Tepesi Millet Ormanı Projesi için Giresun Orman Bölge Müdürlüğüyle istişarelerde bulundu.

Siyaset 26.12.2025 12:02:00 154 0
Fatsa’ya 300 dönümlük Millet Ormanı projesi…

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Fatsa’da yapımı devam eden Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi ile ilçeye kazandırılması hedeflenen 300 dönümlük yeni orman projesi ele alındı. 

Projelerin mevcut durumu, planlama süreci ve kurumlar arası iş birliği konularında kapsamlı istişarelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Kibar, “Şehrimizde yapımı devam eden Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi ile Fatsa’mıza kazandırmayı hedeflediğimiz 300 dönümlük yeni orman projesi üzerine kapsamlı değerlendirmeler yaptık.” dedi.

Başkan Kibar, nazik ev sahipliği için Bölge Müdürü Ulukan’a teşekkür etti.

Fatsa Terzioğlu Tepesi’ne Millet Ormanı Projesi

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 31 Mart Yerel Seçimlerinde söz verdiği projeler arasında iddialı olduğu Terzioğlu Tepesi (Aytepe) Millet Orman Projesi, bölgede iddialı bir proje olarak dikkat çekiyor.

Ayazlı mahallesinin yüksek kesiminde Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsisli şehir ve Karadeniz manzaralı 300 dönümlük bir alan bulunduğunu ifade eden Başkan Kibar, “Fatsa’ya çok yakışacak bir proje hazırlığındayız” dedi. 

Terzioğlu Tepesi Millet Ormanı Projesi’nin kendisini en çok heyecanlandıran projelerden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Kibar, şunları ifade etti:

“Büyükşehir Belediye Başkanımızla Terzioğlu Tepesi’ne bir proje yapılması ile ilgili konuşmuştuk. Sonrasında bu projeyi Tarım ve Orman Bakanlığımıza yazdık ve olumlu sonuç aldık. Ayazlı mahallemizin üst tarafında bulunan yaklaşık 300 dönüm alan üzerinden Terzioğlu Tepesine Millet Ormanı yapılacak. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe Belediyesi olarak biz bu projeyi takip edeceğiz. Şehrimizi ve Karadeniz’i gören bir ortama yapılacak olan bu projeyi, içerisinde Kır kahvesi, restoran, spor alanları, mesire alanı, yürüyüş yolları, sosyal donatı alanları, otoparklar ve seyir terası olacak şeklinde hazırlayacağız.”

Ünye Kent / Haber Merkezi 

  • Cuma 7.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 7.2 ° / 2.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 7.1 ° / 1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    14194,57%-0,31
  • DOLAR

    42,92% 0,18
  • EURO

    50,57% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6221,92% 0,84
  • Ç. ALTIN

    9986,60% 0,00

Ordu

26.12.2025

  • İMSAK 06:13
  • GÜNEŞ 07:45
  • ÖĞLE 12:34
  • İKİNDİ 14:52
  • AKŞAM 17:13
  • YATSI 18:40
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593