Fenomenler, hastaneleri kullanıyor!

Kendilerini fenomen olarak adlandıran ve sağlık kuruluşlarında çalışan bazı kişilerin son günlerde kamu hastanelerini dizi platosu gibi kullanıp çektikleri videolar tepki çekti.

Aktüel 9.07.2024 16:13:00 1163 0
Fenomenler, hastaneleri kullanıyor!

Meslek onurunun ayaklar altına alındığını belirten Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, bu kişilere dava açılmasını istedi. 

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin,  kendilerini fenomen olarak adlandıran kişilerin son günlerde kamu hastanelerinde maddi kazanç sağlamak amacıyla sprintiz yaptığını, hastane eczanesinden ilaç çalma videosu çektiğini, hastaya kuduruk diye ifadeler kullandığını, hasta ile boks maçı yapıp dalga geçtiğini, ‘Yoğun bakımda hastalara kura ile bakıyorum ne’ ve bebek yoğun bakımlarda tepinerek hastaları sağlık açısından tehdit ettiğini, aynı zamanda sağlıkta meslek onurunu ayaklar altına alan videolarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. 

-“Hasta ve çalışan güvenliği tehdit altında!” -

Kamu hastanelerini dizi platosu gibi kullanan, hastaların sağlığını tehdit eden ve meslek onurunu ayaklar altın alan bu fenomenlerle ilgili dava açılmasını isteyen Zengin, şu açıklamayı yaptı: 

“Hasta ve çalışan güvenliği tehdit altında! Son dönemde kendi çıkarı için meslek onurumuzu ayaklar altına alan, adlarını fenomen olarak adlandıran,  mesai saatleri içerisinde memur ahlakına yakışmayan, sosyal medya üzerinden yayın yapan maddi kazanç sağlayan, sprintiz yapan mı ararsın, hastane eczanesinden ilaç çalma videosu çeken mi, hastaya kuduruk diye ifade eden mi, hasta ile boks maçı yapan mı, yoğun bakımda hastalara  kura ile bakıyorum ne demek, bebek yoğun bakımlarda tepinmek… Kamu hastaneleri dizi platosu mu? 

-“Bu kişiler bizden değildir, olamazlarda” -

Bu kişiler bizden değildir, olamazlarda.  Bu videolar sağlık meslek mensuplarının mesleğinin zedelenmesine, itibarsızlaşmasına sebep olmaktadır. Halkımızı olumsuz etkileyen bu videolar sonrası yapılan yorumlarda sağlık meslek mensuplarının mesleğine alenen hakaret edilmekte ve  tıp mesleği aşağılanmaktadır. ‘Memur ne iş yapıyor video çekmekten başka’ algısı oluşturmaktadır.

-“Bu videolar mesleğimize alenen hakaret edilmekte ve mesleğimizi aşağılanmaktadır” -

Halkımızın gözünde mesleğimizin zedelenmesine, itibarsızlaşmasına sağlıkta şiddete sebep olmaktadır. Halkı olumsuz etkileyen bu videolar mesleğimize alenen hakaret edilmekte ve mesleğimizi aşağılanmaktadır. Mesleğin onurunu ayaklar altına alan bu sahneler ile izleyiciler (halkımız ve hastalıklarımız)  nezdinde istediğini yaptırabilme, hukuksuz işlere teşvik etmeye çalışma, sağlık meslek mensuplarını tehdit edebilme yönünden meslektaşlarımız açısından halkımız gözünden son derece tehlikeli bir algı yaratılmıştır.

-“Halkımız bize emanettir, bunlara değil” -

Halkımız bize emanettir, bunlara değil. Tüm bu nedenlerle; şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep etmekteyiz. Mesleğimizi tahkir eden, ayaklar altına alanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Mesleğimize saldırı niteliğindeki bu ve benzeri video çeken ve paylaşımlara karşı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Ünye Kent Haber 

 

 

 


  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8752,03%-0,98
  • DOLAR

    34,26% 0,01
  • EURO

    36,98% -0,03
  • GRAM ALTIN

    3035,00% 0,25
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,00

Ordu

23.10.2024

  • İMSAK 05:17
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:14
  • AKŞAM 17:44
  • YATSI 19:03
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593