Fevzi Çakmak Festivali, seneye 1 ay olacak!

Fevzi Çakmak Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği (FEKSADER) Başkanı Adem Kaya, bu yıl 2. düzenlenen mahalle festivalini başarılı bir şekilde tamamladıklarını, gelecek yıl en az 1 aylık bir festival planladıklarını söyledi.

Aktüel 10.07.2024 13:29:00 940 0
Fevzi Çakmak Festivali, seneye 1 ay olacak!

Adem Kaya, amaçlarının bugüne kadar ne mahalleli, ne de Ünyeliler tarafından kullanılmayan Fevzi Çakmak sahilini kullanır hale getirmek olduğunu vurgulayarak, “Neredeyse atıl duran, bir çok nahoş olayın orada mekan tuttuğu bir sahil olarak burada insanların gezmeye bile cesaret edemediği bir alandı. Biz bu etkinlikleri yaparak bunları da ortadan kaldıracağız.” dedi.

Fevzi Çakmak Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği’nce (FEKSADER) bu yıl 2.si düzenlenen Fevzi Çakmak Kültür Sanat Festivali,  23 Haziran ile 3 Temmuz 2024 tarihleri arasında dolu dolu düzenlenen programlar ve yoğun katılımla gerçekleşti.

Kumsal etkinlikleri ile başlayan festival, kum futbol turnuvaları, kumsalda müzik dinletisi, el sanatları sergileri, tavla turnuvası ile devam etti. 11 gün devam eden festival düzenlenen mahalle konseri ile sona erdi. 

-“Festivale olan ilgi bizim doğru ve güzel işler yaptığımızın göstergesidir”-

FEKSADER Başkanı Adem Kaya bu yıl 2. düzenlenen mahalle festivalini muhteşem bir şekilde tamamladıklarını, festivale her yıl ilginin arttığını, önümüzdeki yıl 1 aylık bir festival planladıklarını söyleyerek, şu açıklamayı yaptı: 

 “Bu yıl 2. Fevzi Çakmak Kültür Sanat Festivali’ne 2 ay gibi bir sürede hazırlandık. Festival kapsamında Osman Çakın hocamızın öncülüğünde U11 Minikler Futbol Turnuvası ile çok güzel bir organizasyon sağlandı. Osman Çakın, Orhan İhtiyaroğlu, Muhammet Kışla ve Mehmet Dönmez hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Futbol adına bizlere çok güzel anlar yaşattılar. Finalde ise Ünyespor şöhretler ile Fevzi Çakmak şöhretler karşılaşması oldu. O da ayrı bir keyifti. Ayrıca festivalimiz kapsamında bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz geleneksel tavla turnuvamıza rekor bir katılım oldu. İlk yıl 10, ikinci yıl 20 kişi ile düzenlediğimiz tavla turnuvamıza bu yıl 64 kişi katıldı ve bu yıl bir bayan şampiyon çıktı. Bu da bizim doğru ve güzel işler yaptığımızın göstergesidir. 

Bu süreçte birçok sıkıntılar yaşadık. Yetki kargaşasından dolayı yaşanan sorunlar neticesinde problemler yaşadık. Burada bizden de doğan eksiklikler olmuştur. Ama biz derneğiz, sonuçta bizim de eksiklerimiz olacak. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin bize yardımcı olmalarını beklerdik, maalesef bunu göremedik. Sık sık gelip izinle ilgili problemler yarattılar. Biz beklerdik ki; bu festivale biz ne katabiliriz, diye bir tutum içinde olsunlar. Böyle bir süreç yaşadık. Sahil etkinlerimizde 21. Yüzyılda jeneratörle etkinlik düzenledik. Taleplerimizi iletmemize, kamu yararına çalışan bir dernek olmamıza rağmen bize elektrik sağlanmadı.

-“Bizlerin emeği ve onların desteği ile gerçekleşen bir festivaldi” -

Biz 4 yıllık bir dernek olarak böyle büyük bir yükün altına girdik ve 11 günlük bir festival düzenledik. Burada büyük emek veren arkadaşlarım oldu, bu kolay bir şey değil. Bunun arka planında birçok zorluklar yaşadık. Burada bizlere maddi ve manevi destek olan tüm dost ve arkadaşlarımıza, derneğim ve mahallem adına teşekkür ediyorum. Bunlar bizlerin emeği ve onların desteği ile gerçekleşen bir festivaldi. 

“Bize olan destek giderek artıyor” --

Bu festivalde şunu gördük, bize olan destek giderek artıyor. Çünkü siz doğru bir şey yaparsanız, destekler de artmaya devam edecektir. Bizde bunu gördük ve onları utandırmadan verdikleri desteğin doğru yere gittiğini onlara ispatlarcasına bir festival düzenledik.

-“Seneye festivalimiz en az 1 ay sürecek”-

Gelecek yıl daha planlı ve programlı bir organizasyonla yine saha da olacağız. Yine sahil etkinliğimiz, futbol turnuvamız, değişik etkinliklerimiz olacak. Dolayısı ile seneye çok daha güzel ve büyük bir organizasyonla yola çıkacağız. Seneye düzenleyeceğimiz etkinlikler en az 1 ay sürecek. Daha kapsamlı etkinliklerimiz olacak. 

“Fevzi Çakmak sahili bugüne kadar ne mahallelinin ne de Ünyelinin kullandığı bir sahil değildi” 

Fevzi Çakmak sahili bugüne kadar ne mahallelinin, ne de Ünyelinin kullandığı bir sahil değildi. Neredeyse atıl duran, bir çok nahoş olayın orada mekan tuttuğu bir sahil olarak burada insanların gezmeye bile cesaret edemediği bir alandı. Biz bu etkinlikleri yaparak bunları da ortadan kaldıracağız.”

Ünye Kent Haber 

 

 

 


  • Cuma 25.6 ° / 17.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 26 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 25.9 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9936,76%-0,48
  • DOLAR

    33,98% 0,13
  • EURO

    37,76% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2744,82% 0,62
  • Ç. ALTIN

    4464,67% -0,29

Ordu

06.09.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:53
  • ÖĞLE 12:32
  • İKİNDİ 16:09
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:23
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593