“Filistin davası unutturulmamalı!”

Ordu 20. Dönem Milletvekili M. Hasan Öz, son katıldığı Filistin Sempozyumundan seslenerek, “Filistin davası unutturulmamalıdır ve yardımlarımız artarak devam edilmelidir” çağrısı yaptı.

Siyaset 26.09.2024 13:25:00 324 0
“Filistin davası unutturulmamalı!”

Sempozyuma Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS adına katılan Dr. Yasin Albarguti, Batı Şeria’ya odaklanmak gerektiğini de belirterek, “Mescid-i Aksa’da büyük sıkıntılar var. Rejim her tarafı orayı da bombalıyor. Mescid-i Aksa’yı da bombalayabilir.” uyarısı yaptı. 

Hülasa Aksa Tufanı’nın çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Dr. Albarguti, “7 Ekim’de Aksa Tufanı sene-i devriyesi var. Biz 4-5-6-7 Ekim’de 7 ülkede büyük etkinlikler ve programlar planlıyoruz. Tüm dünyada da büyük ve etkili etkinlikler, programlar, yürüyüşler düzenlenmelidir.” mesajı verdi. 

Ordu 20. Dönem Milletvekili M. Hasan Öz, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Sütlüce Kampüsü’nde düzenlenen Tarihi, Siyasi, Hukuki ve Ekonomik Boyutlarıyla Uluslararası Filistin Sempozyumu’na katılarak,  “Filistin davası unutturulmamalıdır ve yardımlarımız artarak devam edilmelidir.” mesajıyla tüm insanlığa seslendi. 

ESAM İstanbul Şubesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başladı.

 Açılış konuşmalarını ESAM İstanbul Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Koyunoğlu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Şimşek yaptı. 

Programda, Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS adına Dr. Yasin Albarguti konuşurken, Filistin direnişinin uluslararası hukukla ilgili kısmını ise Prof. Dr. Mohsen Al-Attar anlattı.

Uzman akademisyenlerin ve konuşmacıların sunumlarıyla Filistin direnişi her yönüyle ele alındı.

- “En önemli bölge Batı Şeria’dır”-

Dr. Yasin Arbarguti, Filistin Davası ve işgalci Siyonist İsrail yönetiminin oyunlarını ve gerçek yüzünü şu şekilde anlattı: 

“Öncelikle Batı Şeria’daki duruma değinmeliyim. Orada Gazze’den farklı olarak aslında sessiz bir savaş da yürütülüyor. Filistin halkının yerleşim yerlerini kontrol altına almak için planlar yapıp, akıl almaz girişimde bulunuyorlar. 4100 tane yerleşim yerini bombaladılar, yıktılar ve oraya 700 bin işgalci Yahudi yerleştirdiler. Siyonistler orada barış adı altında işgalleri yürüttüler. İki devlet çözümü fikrinin önünü tamamen kapattılar. Küçücük bir alan olan Batı Şeria’nın hemen her yerine kontrol merkezleri inşa ettiler. 186 tane askeri kontrol noktası koydular. Toplamda yol, otoyol ve diğer yerlerde 600 kontrol noktası oluşturdular. 400 tane de taşınabilir kontrol mekanizmaları var. Bölgede tamamen duvarlarla engeller oluşturdular. 186 yerleşim yerinde kendi belediye sistemlerini yerleştirdiler. 186 tepeye gözetleme yeri inşa ettiler. İsrail hükümeti Batı Şeria’da 80 bin asker-polis bulundurarak işgal, baskı, yağma faaliyetleri yapıyorlar sürekli. 

Bir de Kudüs’te yaşanan sıkıntılar var. Mücadelelerinin asıl merkezi Mescid-i Aksâ’dan dolayı Batı Şeria’dır. Batı Şeria onlar için siyasi, askeri, stratejik en önemli bölgedir.

-“Gazze yaşanmaz yer oldu, ancak eğitilen mücahit toplum bu bedeli rahat göğüslüyor” -

Bugün Gazze’yi gören ‘Artık orada yaşanmaz’ der. Böyle bir durum karşısında halkımızın imanı, Filistin davasına bağlılığı, direnişin on bir ay sürmesinin başarısıdır. Direniş hareketimizi, mükemmel yetiştirilen halkımızın üstün vasıflarını tüm dünya tanımıştır. Orada görünen direniş, mücadele, sabır, kahramanlık, insanlık, görüntüler, davranışlar, konuşmalar, dualar bugün dünyada görülmemiş örneklerdir. Bütün bunlar uzun süren eğitim, terbiye sonucudur. Anneler de evlatlarını bu terbiye ile eğitiyorlar. Sonucunda ailesinden onlarca kişi kaybedenler, ‘Filistin davası için bunlar çok az bedellerdir’ diyebiliyorlar. Daha nice felaketler ve kayıplar var, buna karşılık yediden yetmişe daha nice mübarek ifadeler var. Bir kardeşimiz çok mal varlığına sahipti. İnfakı da çoktu ve bizimle beraber hayır faaliyetlerine de katılıyordu. Bugün o varlıklı insan her şeyini kaybetti, feda etti, şimdi çadırda yaşıyor ve halen hayır faaliyetlerine devam ediyor. Kendine ise bu faaliyetler esnasında hiçbir şey almıyor, ben hak etmedim diyebiliyor.

-“İslam dünyası şu anda yardımlar konusunda ne yazık ki başarısız durumda!” -

Filistin direnişi muhteşem insan yetiştirdi. İslam dünyasının aciz olduğu bu dönemde, çok büyük kahramanlık destanına imza attı. Dünya Müslümanlarının desteği devam ederse, direniş de sürekli devam eder. Ancak İslam dünyası şu anda yardımlar konusunda ne yazık ki başarısız durumda! Gazze’de 26 defa yer değiştiren bir ablamız ‘Ya ResulAllah, bu Müslümanlara şefaat etme’ demeye başladı! İşgal rejiminin artık işgal edeceği toprak kalmadı. Her yeri işgal ettiler. Bunları dünyaya duyurmalıyız. 

-Mescid-i Aksa da bombalanabilir! 7 Ekim’de tüm dünyada büyük etkinlikler yapalım” -

Batı Şeria’ya da odaklanmalıyız, orayı da takip edelim. Mescid-i Aksa’da büyük sıkıntılar var. Rejim her tarafı orayı da bombalıyor. Mescid-i Aksa’yı da bombalayabilir. 

Hülasa Aksa Tufanı çok önemli bir dönüm noktasıdır. O operasyon ve devam eden direniş için uzun yıllar hazırlık yapıldı. Bu yapılamasaydı direniş bugüne kadar devam edemezdi. 7 Ekim’de Aksa Tufanı sene-i devriyesi var. Biz 4-5-6-7 Ekim’de 7 ülkede büyük etkinlikler ve programlar planlıyoruz. Tüm dünyada da büyük ve etkili etkinlikler, programlar, yürüyüşler düzenlenmelidir.”

-M. Hasan Öz, 1 yıldır Filistin Davası üzerine yoğun çalışmalar yürütüyor -

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Sütlüce Kampüsü’nde düzenlenen Tarihi, Siyasi, Hukuki ve Ekonomik Boyutlarıyla Uluslararası Filistin Sempozyumu’na katılan Ordu 20. Dönem Milletvekili M. Hasan Öz,  1 yıldır yoğun olarak Filistin Davası çalışmalarına, toplantılarına ve etkinliklerine katılıp, gerçekleri anlatmaya, destek ve yardım faaliyetlerine yoğun olarak devam ediyor.

Ulaştığı herkese bilgiler aktarıp, yardım toplayan ve Gazze’ye güvenilir kanallardan gönderen Hasan Öz, yardımların yetersiz olduğunu, bu yüzden yaşanan acının her geçen dakika arttığını, bu faaliyetlerin herkes tarafından yapılarak Filistin halkına ulaşılmasını arzu ettiğini söyledi. 

M. Hasan Öz katıldığı sempozyumda tespit ettiklerini aktararak, “Sempozyumda Filistin davası tüm yönleri ile ortaya konuldu. Sempozyumda, Batıl peşinde koşan Batı ve Siyonistlerin çok çalıştığı, Hakk’ı üstün tutan Müslümanların ise halinin iyi olmadığı, daha çok çalışması gerekenlerin Müslümanlar olması gerektiği mesajı verildi.” dedi. 

Ünye Kent Haber 


  • Cuma 23.8 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.6 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 15.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9859,24%-0,32
  • DOLAR

    34,15% 0,06
  • EURO

    38,13% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2924,17% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,39

Ordu

27.09.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:14
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:44
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593