Fındığı emanete bırakmayın!

Fındığı emanete bırakmayın!

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, emanete bırakılan fındığın fiyatları düşürdüğünü belirterek, “Fındığı emanete bırakmayın!” çağrısı yaptı.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Kent Gazetesi’ne özel yaptığı açıklamada, fındık üreticilerini emanet sistemi konusunda uyardı. 

Fındık fiyatlarında yaşanan düşüşün ana sebeplerinden birinin fındığın emanete bırakılması olduğunu belirten Sarıkahraman,  serbest piyasada arz ve talep dengesinin bozulduğunu vurgulayarak, "Fındık fiyatlarındaki düşüşün en önemli nedenlerden biri, üreticilerin fındıklarını emanete bırakmasıdır. Emanete bırakılan fındık, piyasadaki arz fazlalığı nedeniyle fiyatların düşmesine neden oluyor. Bu da hem emanete fındık veren üreticileri, hem de evinde fındık tutanları olumsuz etkiliyor. Ayrıca, emanetteki fındığı bozdurmak isteyen üreticiler, farklı fiyatlarla karşılaşabiliyor." dedi. 

"Fındığınızı satın ya da bekletin, emanete vermeyin"

Sarıkahraman, ihtiyacı olan üreticiye fındığını satmasını, ihtiyacı yoksa da emanete bırakmamasını tavsiye ederek, "Eğer fındığınızı satmanız gerekiyorsa, ihtiyacınızı karşılamak için satın. Ancak ihtiyacınız yoksa emanete vermekten kaçının.” diye konuştu. 

Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, piyasada bu dönem fındık fiyatlarındaki düşüşün geçici olduğunu da belirterek, "Şu anda fiyatlardaki düşüş geçici bir süreç. Kısa bir süre sonra fiyatlar tekrar yükselerek, üreticilerin hak ettiği seviyelere gelebilir.” dedi.

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE



Ekonomi

Ekonomi Haberleri