Fındık için 20 Eylül’de Cumhuriyet Meydanı’na!

Fındık için 20 Eylül’de Cumhuriyet Meydanı’na!

Devrim HaDevrim Hareketi Ünye Treketi Ünye Temsilcisi Salim Oğuz, Karadeniz Bölgesi'nde fındık üreticilerinin karşılaştığı ciddi sorunlar için 20 Eylül’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Muhalefet partilerini, fındık üreticilerini ve tüm vatandaşları destek vermeye davet eden Oğuz, milli servet olan fındık ürünündeki sorunların çözümü için yetkilileri göreve davet etti.

Devrim Hareketi Ünye Temsilcisi Salim Oğuz,  Karadeniz Bölgesi'nde fındık üreticilerinin karşılaştığı ciddi sorunlar olduğunu belirterek, 20 Eylül tarihinde Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapacaklarını söyledi. 

Fındıkta yaşanan sorunların çözümü için çağrı yapacaklarını belirten Salim Oğuz, muhalefet partilerini, fındık üreticilerini ve tüm vatandaşları destek vermeye davet etti. 

-“Yetkililer bu konuda vatandaşlara yardımcı olmalı”-

Salim Oğuz, Ünye KENT Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

“Kokarca olayı alabildiğine Fatsa’dan tutun, sahil boylarında Karadeniz’in en ücra köşesinde var. Bunun emperyalist proje olduğunu söylemiştim. Dürüst tüccarları tenzih ederek söylüyorum, bazı tüccarlarda bunu fırsata çevirerek bunda kokarca var, bunun randımanı düşük diyerek 50-60-70 lira gibi komik rakamlarla fındığı vatandaşın elinden alıyorlar. Yetkililer bu konuda vatandaşlara yardımcı olmalı. 

Devletin, Karadeniz’in milli gelirinin, dünya pazarlarına giren fındığımızın artık dünya pazarlarının dışına itildiği söz konusu. Zaten bir şeyimiz kalmadı. Her şeyimiz ithal mallar ülkesi oldu. Tarım bitti. Son darbe de Karadeniz’e vurulmuş oldu. Burada kırmızı alarm verilmeli, bu milli krizdir!

-“Fındık üreticileri mutsuz ve huzursuz”-

Zaten ülkemizde siyasi ve ekonomik kriz var. Ekonomik krizin yanı sıra Karadeniz’de milli bir kriz. Çünkü fındığımız milli bir servettir. Bu üründe gittikten sonra Karadeniz halkı perişan durumda. Üretici fındığa güvenerek bazı işler yaptı, ama fındıktan istediği parayı elde edemeyince bazı karışıklığa neden oldu. Fındık üreticileri mutsuz ve huzursuz. 

-20 Eylül’de Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması -

Yetkililere Devrim Hareketi Ünye Temsilciliği olarak sesleniyoruz. ‘Ben halkın yanındayım’ diyen muhalefet partileri halkın bu sorununa el atmalılar. Açıklama yapmalılar. Biz Devrim Hareketi Ünye Temsilciliği olarak 20 Eylül’de Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bu konuda kitlesel basın açıklaması yapacağız. Bu basın açıklamamıza muhalefet partilerini, devrimci vatandaşları ve fındık üreticisi olsun olmasın tüm halkımızı destek için oraya bekliyoruz. Özellikle Fatsa tamamen zarar gördü. Bu sadece kokarcaya bağlı değil. Orada bu vahşi kapitalist şirketin Fatsa’da siyanür ile altın arama işi de etki ediyor. Çünkü siyanürün her şeye zararı var. Bu zararlar fındığı tetikledi. Fındığa en büyük zararı kokarcadan önce siyanür vermiştir. Siyanürden sonra kokarca zaten o da salındı. Bu da bir emperyalist projedir. 

-“AKP ve Saray İktidarı demokratik bir oylamayla devre dışı bırakılmalı”-

Vahşi kapitalistler Türkiye’nin dört bir yanını saldılar. AKP ve Saray İktidarı madenleri çalacak ve bu ülkeyi dımdızlak bırakacak. Ondan sonra bir şekilde gidecek. Artık halkımız huzursuz ve mutsuz. Artık bir takım yalan, dolanları bu halk dinlemeyecek. Ülke erken seçime gebe. Biz de Devrim Hareketi Ünye Temsilciliği olarak erken seçim olmasını talep ediyoruz. AKP ve Saray İktidarı demokratik bir oylamayla devre dışı bırakılmalı ve diğer demokrasi güçleri bir araya gelerek bu ülkedeki bütün tahribatları düzeltme doğrultusunda bizler yerel iktidara yardımcı olacağız ve ülkemizi düzlüğe çıkaracağız.”

Ünye Kent Haber

Ömer Güney