“FİSKOBİRLİK’le ilgili spekülatif iddialara itibar etmeyin!”

FİSKOBİRLİK’in arazi satışı, idari ve ekonomik durumuyla ilgili spekülatif iddiaların olduğunu söyleyen FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Turgay Çakmak, “Ne idari, ne ekonomik açıdan FİSKOBİRLİK’in hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. FİSKOBİ

Ekonomi 11.06.2024 13:31:00 636 0
“FİSKOBİRLİK’le ilgili spekülatif iddialara itibar etmeyin!”

FİSKOBİRLİK’in yatırımları yapması, aynı zamanda ortak üreticilerine hizmet sağlaması gerektiğini belirten Çakmak, “Atıl durumda olan arazilerimizi, Birliğimizin çıkarlarına en uygun şekilde yeniden değerlendiriyoruz. Projelerimizden elde ettiğimiz gelirle öz sermayemizi ve mali yapımızı güçlendiriyoruz.” açıklaması yaptı. 

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürü Turgay Çakmak, son dönemde FİSKOBİRLİK’in ekonomik ve idari açıdan sıkıntı yaşadığı ve bu nedenle mülk satışı yaptığı iddialarına ilişkin basına yazılı açıklama yaparak bilgilendirme yaptı. 

Çakmak, açıklamasında, birtakım insanlar tarafından FİSKOBİRLİK ile ilgili astı astarı olmayan iddialar yapıldığını, kamuoyunun bunlara itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

FİSKOBİRLİK’in sürekli büyüyüp yatırım yaptığını ve bu anlamda da üretici ortaklarına ve fındık üreticilerine katkı sağlamayı sürdürdüğünü vurgulayan Turgay Çakmak, “Birliğimiz bunları her türlü engelleme çalışmalarına rağmen başarıyor.” dedi.

-“Birliğimize karşı yürüttükleri karalama kampanyası art niyetli ve mesnetsizdir” -

İddiaların fındık üreticilerine, fındık piyasasına ve FİSKOBİRLİK’e zarar verdiğini ifade eden FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Turgay Çakmak, şu açıklamayı yaptı:

“Son 5 yılda FİSKOBİRLİK’in kazandığı büyüme ivmesine karşılık, bu süreçte belli çevreler tarafından ortaya atılan yalan yanlış iddialarla gündeme taşınması, fındık üreticilerine, fındık piyasasına ve FİSKOBİRLİK’e zarar vermektedir. FİSKOBİRLİK sadece son 1 yıl içerisinde yaklaşık 375 milyon TL yatırım gerçekleştirmiştir. Son 4 yılda Entegre Tesisimizde yapmış olduğumuz yatırımın bedeli 400 milyon TL’dir. Özellikle Giresun’da istihdama sağladığımız katkı ortadır. SGK ve vergi ödemelerinde hep üst sıralardayız. Kamu kuruluşlarına, bankalara, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve en önemlisi de üreticilerimize vadesi geçmiş 1 kuruş borcumuz yok. Ortada çalışan, üreten ve her alanda katkı sağlayan bir FİSKOBİRLİK varken, bazı çevrelerin gazete manşetlerinden Birliğimize karşı yürüttükleri karalama kampanyası art niyetli ve mesnetsizdir.”

-“Spekülasyonlara asla müsaade etmeyiz” -

FİSKOBİRLİK ile ilgili spekülasyonlara asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Çakmak, “Bir süredir FİSKOBİRLİK’in arazi satışı, idari ve ekonomik durumu ile ilgili birçok spekülatif iddia kamuoyuna servis ediliyor. Kamu ve ticari faaliyetleri devam eden bir kuruluşun asılsız ve mesnetsiz iddialarla kamuoyunu bu kadar meşgul ediyor olması bizleri üzüyor. FİSKOBİRLİK yukarıda bahsettiğim yatırımları yapması, aynı zamanda ortak üreticilerine hizmet sağlaması gerekiyor. Atıl durumda olan arazilerimizi, Birliğimizin çıkarlarına en uygun şekilde yeniden değerlendiriyoruz. Projelerimizden elde ettiğimiz gelirle öz sermayemizi ve mali yapımızı güçlendiriyoruz.  Asılsız iddialara karşılık buradan açıklıyorum. Ne idari, ne ekonomik açıdan FİSKOBİRLİK’in şu anda hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. Üreticilerimizin ve iş ortaklarımızın bu tür iddialara itibar etmemelerini rica ediyorum” açıklamasında bulundu.

-Tek söz sahibi Fiskobirlik genel kurulu -

FİSKOBİRLİK’te tek söz sahibinin FİSKOBİRLİK Genel Kurulu olduğunu belirten Genel Müdür Turgay Çakmak, “Bizim için tek yetkili kurul FİSKOBİRLİK Genel Kuruludur.  Projelerimizin ve finansal faaliyetlerimiz ile ilgili Genel Kurulumuzda delegelerimize gerekli bilgilendirmeleri sağladık ve onayları aldık. Genel Kurulumuzda Yönetimimize onay ve yetki vererek bu çalışmaların hayata geçirilmesi hususunda iradesini ortaya koydu. Bizler de Genel Kurulumuzun verdiği yetkiler doğrultusunda gerekli çalışmalarımızı yaptık ve adımlarımızı bu yönde atmaya devam ediyoruz. Bizim için tek yetkili Genel Kurul ve Genel Kurulun ortaya koyduğu iradedir.” dedi. 

Ünye Kent Haber / Bülten 


  • Pazar 24.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.1 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Salı 28 ° / 17.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79

Ordu

23.06.2024

  • İMSAK 02:50
  • GÜNEŞ 04:50
  • ÖĞLE 12:36
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 20:11
  • YATSI 22:03
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593