Tarih: 20.09.2024 17:50

Gazilerden Ünyelilere çağrı!

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, gazilerin her dönemi kahramanı olduğunu vurgulayarak, “Gazilerimiz sadece geçmişin değil, bugünümüzün ve geleceğimizin de kahramanlarıdır. Onlara olan borcumuzu ödemek için, yaşamlarının her anında yanlarında olmak ve hak ettikleri saygı ve ilgiyi göstermek, milletimizin ve devletimizin en önemli sorumluluklarından biridir.” dedi. 

Canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerini vatanseverliğin ve kahramanlığın bir sembolü olduğunu vurgulayan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olan bu vatan topraklarını korumak, bayrağımızı bu topraklar üzerinde dalgalandırmak hepimiz için milli bir görevdir.” diye konuştu. 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi iş birliğiyle Ünye’deki gaziler onuruna Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde yemek programı düzenlenerek ilçe protokolü ile şehitler, gaziler ve aileleri bir araya geldi. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şube Başkanı Arif Takıcı, programda yaptığı konuşmada Ünyelilere seslenerek, Milli Bayramlarda evlerine Türk Bayrağı asmalarını istedi.

-“Tüm Gaziler ömür boyu asker olarak yaşar” -

Gazilerin ömür boyu asker olarak yaşadığını ifade eden Takıcı, “Biz Gaziler kendimizi ömür boyu asker addederiz. Her Gazi kendini ömür boyu asker düşünür. Asker gibi hareket eder, asker gibi disiplin içinde hayatını idame ettirir. Bir polisi, bir askeri, bir kolluk kuvvetlerini gördüğü zaman içselleştirir. Dolayısı tüm Gaziler ömür boyu asker olarak yaşar.” dedi.

-“Mili Bayramlarda tüm Ünyeliler evlerine, balkonlarına Türk Bayrakları assınlar”-

Takıcı, Milli bayramlarda Ünyelilerin evlerini, işyerlerini Türk bayraklarıyla donatmasını arzu ederek, şunları söyledi:

“Benim bir hayalim, bir isteğim, bir arzum var Ünyelilerden. Gaziler Günü’de içinde olmak üzere tüm Milli Bayramlarda arzu ederim, isterim ki tüm Ünyeliler evlerine bayrak assınlar. Bunu canı gönülden isterim. Tüm Milli Bayramlarda Ünye’nin tüm evlerinde, bütün balkonlarında bayrak görürsek biz Gaziler sonsuz mutluluklara gark oluruz. İnanıyorum ki her Türk bayrağı çok sever. Yerde görse öperek başına koyar. Ama bir yerden bunu başlatırsak çok iyi olur diye düşünüyorum. Bir başlangıç yapılması anlamında ilgili makamlarla biz Gaziler Derneği olarak her zaman iş birliği yapmaya hazırız.”

-“Ünye’deki tüm Gazilerimiz derneğimize gelsinler” -

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şube Başkanı Arif Takıcı, Ünye’deki tüm gazilerin derneğe gelerek derneklerine sahip çıkmasını isteyip, şunları söyledi:

“Muharip gazilerimiz, polis gazilerimiz ve terör gazilerimiz yani tüm gazilerimizden bir isteğim var. Ünye Gaziler Derneği’ne gelin. Hiç gelmeyen gazilerimiz var. Milli bayramlara hiç gelmeyen gazilerimiz var. Bu benim içimi yaralıyor. Ünye’deki tüm gazilerimiz derneğimize gelsinler. Milli bayramlarda da mutlaka bir araya gelelim, bayramımızı coşku içine kutlayalım.” 

-"Gazilerimiz, tarihimizin en parlak sayfalarına isimlerini yazdırmış onurlu kahramanlardır” -

Programa katılan Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, gazilerin tarihin en parlak sayfalarına isimlerin yazdıran onurlu kahramanlar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bugün, Türk milletinin şanlı tarihinde kahramanlık destanları yazmış, vatanı uğruna canını ortaya koymuş gazilerimizi onurlandırmak ve şanlı mücadelelerini anmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. 19 Eylül Gaziler Günü’nü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyor, bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Gazilerimiz, bu aziz milletin bağımsızlık mücadelesinde, vatanın her bir karış toprağını savunurken, gösterdikleri cesaret ve fedakârlıkla tarihimizin en parlak sayfalarına isimlerini yazdırmış onurlu kahramanlardır.

-“Bu topraklarda hür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz”-

Bugün bu topraklarda hür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Onlar, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin vatan sevgisinin en büyük timsali olarak nesilden nesle aktarılacak birer onur vesikasıdır. Gazilerimiz, milletimizin bağımsızlık aşkını, özgürlük sevdasını ve vatan sevgisini temsil eden en değerli varlıklarımızdır. Onların gösterdiği fedakârlıkları unutmak mümkün değildir. Bizler, gazilerimizin emanet ettiği bu cennet vatanı korumak, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

-“Gazilerimiz sadece geçmişin değil, bugünümüzün ve geleceğimizin de kahramanlarıdır” -

Gazilerimiz sadece geçmişin değil, bugünümüzün ve geleceğimizin de kahramanlarıdır. Onlara olan borcumuzu ödemek için, yaşamlarının her anında yanlarında olmak ve hak ettikleri saygı ve ilgiyi göstermek, milletimizin ve devletimizin en önemli sorumluluklarından biridir. Bu vesileyle, başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.” 

 

Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günü “Gâziler Günü” olarak kutlamaktayız

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; 

“Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin bir ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 ’de Muştala Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gâziler Günü’ olarak kutlamaktayız. Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

-“Şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olan bu vatan topraklarını korumak bayrağımızı dalgalandırmak hepimiz için milli bir görevdir”

Vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için “Ölürsek Şehit, Kalırsak Gazi Oluruz” düsturuyla, canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın bir sembolü olmuştur. Şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olan bu vatan topraklarını korumak, bayrağımızı bu topraklar üzerinde dalgalandırmak hepimiz için milli bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —