"Gazze'deki acı ve sıkıntıları unutmayacağız, unutturmayacağız"

Ünye Müftülüğü, Gazze’de yaşanan drama dikkat çekmek için "Savaş, Göç ve Aile’’ konulu konferans düzenledi.

Aktüel 23.05.2024 11:59:00 469 0

'Savaş Göç ve Kadın' deyince akla Gazze’de katliamda ölen kadınlar, çocuklar, erkekler, yaşlılar geldiğini belirten Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş, "Buradan konuşmak çok kolay ama onu yaşamak hakikaten çok zor bir şey.” diyerek bu acı ve sıkıntıları unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını vurguladı. 

Konferansta savaşların insanlar, çocuklar ve özellikle aile üzerinde oluşturduğu tahribata dikkat çekilerek, "Bizlere düşen sorumluluk, birlik ve beraberlik ruhunun nesilden nesile aktarılmasını sağlamaktır. Çocuklarımıza insanlık için, ümmet için faydalı çalışma bilinci vermektir." denildi. 

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Ünye Müftülüğü iş birliğiyle  Gazze’de yaşanan ve bugün hala yaşanmaya devam eden zulmün unutulmaması ve vatandaşların konuyla daha yakından bilgi sahibi olmaları için  "Savaş, Göç ve Aile" konulu konferans düzenlendi. 

-"Bu acı ve sıkıntıları unutmayacağız, unutturmayacağız" - 

Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş; İlçe Müftülüğü olarak camilerde ve farklı mekânlarda zaman zaman düzenledikleri çeşitli programlarla düşünce dünyamızı, kâinata, dünyaya, ülkemize dair gelişmeleri anlama ve yorumlama noktasında katkılar sağladığını söyledi. 

Bugün Gazze'de yaşanmaya devme eden soykırıma dikkat çekmek adına konferans düzenlediklerini ifade eden Mütfü Okuş, "Bugün dünyanın gözü önünde çocukların, kadınların katledildiği bir coğrafyada, bu programlara iştirak edip bir adım atmanın bile sevap olduğunu, Allah rızası için bir gayret olduğunu düşünüyoruz. Bu acı ve sıkıntıları unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi. 

-"Savaş, Göç ve Kadın" deyince aklımıza  Gazze geliyor -

Müftü Okuş, dünyada yaşanan olaylar karşısında insanlığın nerede durduğun ve o olaylara karşı tavrının ne olduğunun Allah katında değerlendirildiğini, bugün Gazze'de yaşananlar karşısında da insanlığın büyük bir sınav verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz kendi ömrümüzde ve kendi hayatımızda görüyoruz ki, Hazreti Âdem’den kıyamete kadar insanlar tıpkı vücudumuzdaki kan dolaşımı gibi dünyanın orasına gidecek, burasına gidecek, gelecek dönecek savaşlar, ölümler katliamlar olmuş olacak. Cenab-ı Allah dünyada yaşanan bu olaylar içerisinde şuna bakıyor; 'Benim kullarım, yaşanan bu olaylar karşısında kendi çapında ne yaptı? Nasıl bir mücadele ve gayret içerisinde bulundu?' buna bakıyor. Allah isterse 'ol (Kün)' der her şey oluverir. Zalime 'dur' der duruverir. Ama Allah kâinatı bir sebepler dairesinde yaratmış. Yaz olacak, kış olacak, bahar olacak, yağmur yağacak. Hepsi bir sebep dairesinde olacak ki, bunun içerisinde yaşayan insanlar, canlılar bu sebeplere ne kadar riayet edecekler, ne kadar uyacakla? İşte bugün 'Savaş Göç ve Kadın' deyince aklımıza şu anda Gazze’de katliamda ölen kadınlar, çocuklar, erkekler, yaşlılar geliyor. İnsanların bir kısmı bombalardan ölüyor, bir kısmı açlıktan ölüyor, çok zor bir durum. Buradan konuşmak çok kolay ama onu yaşamak hakikaten çok zor bir şey.”

Programda Kur’an Kursu Öğreticisi Zübeyde Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. 

Ardından İlçe Vaizi Aynur Bilgiç, sunumunda savaşların insanlar, çocuklar ve özellikle aile üzerinde oluşturduğu tahribata dikkat çekterek bu yaşananlar karşısında ailelerin sağlam olması üzerinde durdu.

İnsanlık tarihinin her dönemde savaşlara tanıklık ettiğini vurgulalayan Bilgiç, şunları ifade etti:

“İnsanın yaratılış gayelerinden biri de yeryüzünü imar ve ihya etmektir. Allah bizleri topraktan yarattı ve bizden yeryüzünü imar etmemizi istedi. Fakat insanlar olarak biz bu görevi ihmal ettik. Çıkar ve maddiyat uğruna dünya yaşanmaz bir hale gelmeye başladı. İnsanlık tarihi her dönemde savaşlara sahne olmuştur. İbn Haldun'un ifadesiyle insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan savaş, insanları sarsan, aileleri yok eden, hayatları kökten değiştiren bir gerçekliktir. Bizlere düşen sorumluluk, birlik ve beraberlik ruhunun nesilden nesile aktarılmasını sağlamaktır. Çocuklarımıza insanlık için, ümmet için faydalı çalışma bilinci vermektir. Bugün Gazze’de yaşanan dramın sebepleri anlatılmalı ve ona göre yaşamalıyız."

 


  • Pazar 23.8 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.5 ° / 16.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.1 ° / 17.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75

Ordu

16.06.2024

  • İMSAK 02:49
  • GÜNEŞ 04:49
  • ÖĞLE 12:34
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 20:10
  • YATSI 22:01
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593